Robert Fico: Čo sa ešte má stať, aby pani Záleská a Repa vypadli z úradov
23 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Tlačová beseda predsedu strany SMER – SD Roberta Fica, za účasti advokátov Roberta Kaliňáka, Mareka Paru a Tibora Gašpara na tému: Prokurátor UŠP O. Repa, synovec sudcu NS SR J. Klimenta, v akcii.

Trestné stíhanie finančníka Jaroslava Haščáka bolo typickým politickým procesom bez dôkazov. V piatok to vyhlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico s tým, že o zadržaní finančníka mal byť v roku 2020 informovaný aj vtedajší policajný prezident.

"Toto potvrdzuje, že celá kauza útoku na Haščáka z Penty bola typickým politickým procesom bez dôkazov s cieľom za každú cenu zadržať, obviniť a dať do väzby predstaviteľov finančnej skupiny, o ktorých mali mnohí politici z vládnej koalície po parlamentných voľbách tvrdé vyhlásenia," zdôraznil Fico. Štát sa na začiatku septembra ospravedlnil Haščákovi za nezákonné vznesenie obvinenia a väzobné stíhanie.

V súvislosti s vedením vyšetrovania expolicajta Mariána K. hovoril Fico o vydieraní zo strany prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry. Tiež o zvláštnom postavení exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M., spolupracujúceho obvineného vo viacerých kauzách. Majú to dokazovať zvukové nahrávky. Expolicajta Mariána K. zatiaľ neprávoplatne odsúdil Špecializovaný trestný súd za korupciu na 11 rokov väzenia.

Fico poukázal na to, že sa má odvolaním na Najvyššom súde (NS) SR zaoberať senát Juraja Klimenta, ktorého synovec Ondrej Repa konal v kauze Mariána K. ako prokurátor. Advokát Marek Para hovorí o pochybnostiach s pridelením spisu na Najvyššom súde. "Je celkom evidentné, že s týmto pridelením takto účelovo vybranému sudcovi nemôže byť niečo v poriadku," podotkol Para.

Tlačová konferencia

Igor Matovič môže skončiť!
Igor Matovič môže skončiť. SaS vyzbierala podpisy pod návrh na jeho odvolanie! Vyjadril sa Miroslav Kollár (Spolu - občianska demokracia), ale aj samotný Igor Matovič. Strana SaS vyzbierala hlasy pod návrh na odvolávanie ministra financií Igora... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik