Dag Daniš o slovenských médiách: Ako v komunistickej Číne!
23 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Niektoré médiá už slobodnú spoločnosť nechránia, ale ohrozujú. Potláčajú kritické hlasy a vyžadujú názorovú spartakiádu ako v komunistickej Číne. Skonštatoval to sa sociálnej sieti na margo mainstreamových médií redaktor Dak Daniš.

Koniec slobodnej, otvorenej občianskej spoločnosti

"Keď som začínal ako novinár, médiá boli zdravo kritické, otvorené polemike, odvážne pri ochrane slobodnej spoločnosti a kontrole moci (politickej, finančnej, vojenskej)," píše v úvode Daniš.

Dnes má však dojem, že s väčšinou médií sa to obrátilo. A zvrhlo do služby režimu a "atlantických záujmov", ktoré môžu byť občas v rozpore so záujmami národnými alebo európskymi, prízvukuje. "Vložili sa do služieb globálnej oligarchie, ich mediálnej mašinérie a dôrazne presadzovaných atlantických záujmov."

Niektoré médiá dokonca podľa novinára slúžia ako zbraň vo vojne - v informačnej vojne a propagande.

TOTO nečakali: M. Géci podáva na TV Markíza podnet na GP!
Titulok TV Markíza počas utorných večerných správ, v ktorom protestujúcich Slovákov nazvala „Dezoláti v uliciach“, nezostal bez povšimnutia. Proti tomuto pomenovaniu sa zdvihla taká obrovská vlna kritiky, akú súkromná televízia, napriek trápnemu... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Tibor Malý

"A čo ma zaráža najviac: slobodnú spoločnosť už nechránia, ale ohrozujú. Potláčajú kritické hlasy a vyžadujú názorovú spartakiádu ako v komunistickej Číne," prirovnáva slovenský mainstream k diktatúre.

Vtipné je, že táto režimová žurnalistika si o sebe nahovára, že je liberálna a prozápadná. Nie sú nič z toho, na čo sa hrajú. Ani omylom. Inkvizičná politika médií má dnes za následok koniec slobodnej, otvorenej občianskej spoločnosti v jej tradičnej podobe. 

O markízackych "dezolátoch v uliciach"

"Priznám sa, že ma to – ako už toľkokrát – pobúrilo. Toto nie je žurnalistika vo verejnom záujme. Toto je primitívny, agresívny a v konečnom dôsledku nebezpečný aktivizmus, ktorý z veľkej časti spoločnosti vyrába „vnútorného nepriateľa“," uzavrel Daniš.

Podľa Blahu hrniec prekypel: Liberálnym médiám zvoní umieráčik
Myslím, že v spoločnosti sa niečo zlomilo. Hrniec prekypel. Skonštatoval to na sociálnej sieti Telegram opozičný poslanec Ľuboš Blaha. Každý má právo na iný názor, či sa to médiám páči alebo nie. Ich ideologická nadpráca nemá so žurnalistikou nič... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik