Odborníčka varuje: Zavretím škôl štát len presunie zodpovednosť na rodičov
23 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Ak štát zavrie školy, prípadne obmedzí vyučovanie, zbavuje sa zodpovednosti a celú ju hádže na rodičov. Skonštatovala to v rozhovore pre denník Pravda odborníčka na školstvo Soňa Hanzlovičová.

Zbavovanie sa zodpovednosti

Vláda v rámci riešenia krízovej situácie v školstve okrem iného navrhuje napríklad zavrieť školy v piatky či predĺžiť vianočné prázdniny. "Zavrieť školy je to najrýchlejšie, čo vieme urobiť, aby sme sa zbavili zodpovednosti," vraví Hanzlovičová.

Podľa nej však, keď sa ten problém len odsunie a školy zatvoríme, zvýšime tým akurát výdavky rodičov a zaťažíme ich rozpočty, keď budú musieť zostávať s malými deťmi na OČR, alebo platiť opatrovanie.

Šutaj Eštok obviňuje Mikulca: Ďalšie protizákonné konanie potvrdené!
Úrad pre verejné obstarávanie potvrdil ďalší škandál! Reprezentant "protikorupčného" hnutia OĽaNO Roman Mikulec vedome kryje korupciu a klientelizmus. Okrem klientelistickej, priamo zadanej zákazke pri pomoci Ukrajincom za dva a pol milióna eur,... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Začarovaný kruh

"Zvýšia sa im náklady za elektrinu, budú musieť viac vyberať z peňaženky, v čase, keď im kážeme šetriť. Je to začarovaný kruh, ktorý však môžu vyriešiť dodatočné zdroje z Ministerstva financií," upozorňuje a dodáva, že s opätovným zavedením dištančného vzdelávania nesúhlasí.

Na margo toho zastáva jednoznačný názor - vráťme deti do škôl a neberme im výuku v školách. "Ostaňme v školách, snažme sa tam vzdelávať. Doma je to pre rodičov záťaž. Pomôžme im spoločne, aby bolo vidno, že vzdelávanie má pre našu spoločnosť stále význam," uzavrela odborníčka.

Heger osočuje zdravotníkov: Aký máte problém, keď ste to dokázali doteraz?
Vláda neopustila zdravotníkov, tí by nemali opustiť pacientov! Skonštatoval to na sociálnej sieti premiér Eduard Heger. Slováci si však myslia niečo iné. Vláda opustila v svojich nekonečných hádkach celé Slovensko, upozornila čitateľka. Pripomeňme... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik