Šutaj Eštok obviňuje Mikulca: Ďalšie protizákonné konanie potvrdené!
23 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Úrad pre verejné obstarávanie potvrdil ďalší škandál! Reprezentant "protikorupčného" hnutia OĽaNO Roman Mikulec vedome kryje korupciu a klientelizmus. Okrem klientelistickej, priamo zadanej zákazke pri pomoci Ukrajincom za dva a pol milióna eur, bola rotizákonná aj zákazka na stravovanie utečencov za ďalších 1,7 milióna eur! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok.

Samý klientelizmus a korupcia

"Len minulý týždeň odvolával parlament z funkcie ministra vnútra Romana Mikulca. V mojom prejave som konkrétnymi faktami dokázal, že tento reprezentant "protikorupčného" hnutia OĽaNO v skutočnosti vedome kryje korupciu a klientelizmus. Úrad pre verejné obstarávanie totiž zistil, že Mikulcovovo ministerstvo porušilo zákon pri klientelistickej, priamo zadanej zákazke pri pomoci Ukrajincom. Mikulec protizákonne prihral dva a pol milióna eur do vrecka súkromnej firmy, a to na odporúčanie Hegerovho priateľa, ktorý zabezpečoval volebnú kampaň OĽaNO," skonštatoval hlasák.

Jedno protizákonné konanie za druhým

Opozičný politik šokuje, že dnes tento úrad potvrdil ďalší škandál. Protizákonná bola aj zákazka na stravovanie utečencov za ďalších 1,7 milióna eur ďalšej súkromnej firme! 

"Pamätáte sa - stratová a neznáma firma začala zrazu vyprážať Ukrajincom rezne na hraniciach za štátne peniaze a dobrovoľníci, ktorí varili dovtedy, sa len v nemom úžase prizerali," pripomína verejne známu situáciu.

Podľa Šutaj Eštoka len v týchto dvoch kauzách presunul Mikulec protizákonne zo štátnej kasy do súkromných vreciek 4,2 milióna eur! "Toto je to ich "NEkradneme"? Toto je to ich "NEkryjeme korupciu"?," pýta sa opodstatnene a s rozhorčením.

Radačovský bráni Slovákov pred Ďuriš Nicholsonovou: „Nehaňte ľud môj!“
Slovensko, podobne ako viaceré štáty Európske únie, nezažíva práve dobré obdobie. Hlavným dôvodom sú nielen vysoké ceny v obchodoch, ale aj doslova šialené ceny energií, ktoré hrozia nielen rodinám, ale aj rozličným organizáciám či firmám. A do... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Vďaka SaS a jej tančekom

"Verejne sa poďakujme strane SaS, že vďaka jej politickým tančekom je Mikulec ešte stále ministrom vnútra. Práve hlasy liberálov totiž chýbali na odvolanie ministra, ktorý sa ním nikdy nemal stať," pripomína.

Hmotná zodpovednosť politikov

"Som náramne zvedavý, čo na to povedia Heger s Matovičom. Či aj toto sú tie "rozviazané ruky spravodlivosti", alebo či budú od Mikulca pýtať peniaze nazad. Hmotná zodpovednosť politikov - pamätáte na ten krásny predvolebný sľub," uzavrel Šutaj Eštok.

Chmelár: Neskutočne sa hanbím za tú polovzdelanú a predajnú bandu, ktorá si nejakým omylom hovorí novinári
Ako sa zo strážnych psov demokracie stali čivavy despocie. Slovenské médiá hlavného prúdu bez výnimky, vrátane verejnoprávnych platených z našich daní, tak dôsledne odbojkotovali hostí mierového pochodu, že paralelu na to môžete nájsť len v... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik