Heger osočuje zdravotníkov: Aký máte problém, keď ste to dokázali doteraz?
23 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Vláda neopustila zdravotníkov, tí by nemali opustiť pacientov! Skonštatoval to na sociálnej sieti premiér Eduard Heger. Slováci si však myslia niečo iné. Vláda opustila v svojich nekonečných hádkach celé Slovensko, upozornila čitateľka.

Pripomeňme si vývoj minulý

Zdravotníci boli podľa premiéra dlhodobo ignorovaná skupina ľudí. Vládam nezáležalo na podmienkach, v akých pracujú, ako sú odmeňovaní či aký majú status v spoločnosti. Vláda M. Dzurindu zažila hádzanie plášťov a vláda I. Radičovej výpovede lekárov, pripomína.

Heger hovorí, že nasledovali dlhé roky pokoja, a to aj napriek tomu, že sa v ich statuse nič nezmenilo. "Po nástupe nového ministra zdravotníctva v roku 2020 sme našli na rezorte ako výsledok práce našich predchodcov fotky plesní a bagra pri Rázsochách. A do toho začínalo obdobie pandémie."

Vraj diametrálne odlišný prístup súčasnej vlády

Heger si je istý, že voči zdravotníkom zvolila táto vláda diametrálne odlišný prístup. "Historické zvyšovanie platov je realita od začiatku budúceho roka a aj prostredníctvom Plán obnovy a odolnosti SR zlepšíme podmienky pacientom aj personálu," sľubuje predseda vlády.

Šutaj Eštok obviňuje Mikulca: Ďalšie protizákonné konanie potvrdené!
Úrad pre verejné obstarávanie potvrdil ďalší škandál! Reprezentant "protikorupčného" hnutia OĽaNO Roman Mikulec vedome kryje korupciu a klientelizmus. Okrem klientelistickej, priamo zadanej zákazke pri pomoci Ukrajincom za dva a pol milióna eur,... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

"Úplne rozumiem tomu, že lekári v nemocniciach túžia po úrovni, aká je v zahraničí. Rovnaké očakávania však máme aj my a na rozdiel od bývalých vlád, sme začali na tom pracovať. Za dva roky sme urobili pre zdravotníkov najviac ako vlády za posledných 10 rokov. Prežívame ťažké časy. Stále sa spamätávame z pandémie, Európa čelí energetickej kríze a náš bezprostredný sused je vo vojne. Nemôžeme všetky túžby a želania lekárskych odborov uspokojiť naraz. Jednoducho to nie je možné," prízvukuje Heger.

Aký máte problém, keď ste to dokázali doteraz?

Podľa premiéra ak lekári neodišli od pacienta doteraz a dokázali zniesť dlhé roky tolerovaný úpadok systému zdravotníctva, tak teraz k tomu nie je vecný dôvod. "Najmä nie po poslednom rokovaní vlády, kedy sme schválili najvyššie navýšenie platov za poslednú dekádu. Začína čas reálnej zmeny k lepšiemu. Tejto vláde záleží na tom, aby ste ostali na Slovensku, mali vyhovujúce pracovné podmienky a boli primerane odmenení. A to aj napĺňame," uzavrel premiér.

Krúpa odhalil konšpiráciu: Zákulisie podvodov na voličoch (FOTO)
Momentálne už opozičný poslanec, prebehlík z hnutia OĽaNO do strany SaS Juraj Krúpa upozorňuje na sociálnej sieti na jednu pozornostihodnú fotografiu. Zúčastnení sú zástupcovia strán Olano, Smer, Hlas a Sme rodina. Politici sa prestali hádať, v... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik