Nemocnice v problémoch: Hrozí aj zatváranie!
24 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Vysoké ceny energií spôsobujú nemocniciam vážne problémy. Niektoré možno budú musieť aj zatvárať. Upozorňuje na to portál tvnoviny.sk. Bez rýchleho riešenia im hrozí kolaps.

Obrovský nárast cien za energie spôsobuje nemocniciam existenčné problémy. Faktúry nemajú z čoho zaplatiť a niektoré budú musieť možno aj zatvárať.

Najprv plyn, potom elektrika

V neudržateľnej situácii sa nachádza aj nemocnica vo Veľkom Krtíši. Jej riaditeľke Marcele Dekrétovej pri prezeraní faktúry za plyn takmer vypadli oči.

Šesťnásobný nárast ceny vôbec nečakala. Zo šesťtisíc sa to navýšilo na 37-tisíc. Za jeden mesiac. Nemocnica si už dohodla splátkový kalendár, no nevedia, či to vôbec utiahnu.  

Odborníčka varuje: Zavretím škôl štát len presunie zodpovednosť na rodičov
Ak štát zavrie školy, prípadne obmedzí vyučovanie, zbavuje sa zodpovednosti a celú ju hádže na rodičov. Skonštatovala to v rozhovore pre denník Pravda odborníčka na školstvo Soňa Hanzlovičová. Zbavovanie sa zodpovednosti Vláda v rámci riešenia... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Nemocnica musí šetriť. V ambulanciách, v ktorých už v popoludňajších hodinách pacienti nie sú, budú radiátory studenšie. Cenu elektriny síce majú zazmluvnenú do konca roka, no aj tu začali šetriť. Na mnohých miestach sa v nemocnici už nesvieti.

Jedna z mnohých

A to je nemocnica vo Veľkom Krtíši jedna z mnohých. Po odchode lekárov a zdravotníckeho personálu tak Slováci zrejme môžu očakávať hromadné zatváranie celých nemocníc. 

Len naša politická elita stále rieši niečo, čo občanov vôbec nezaujíma - osobné spory.

Najnovší prieskum: Hlas narástol a SaS stráca
Voľby by vyhral Hlas pred Smerom a Progresívnym Slovenskom. SaS prišla takmer o štvrtinu voličov. Ukazuje to najnovší prieskum agentúry Ipsos, ktorý zverejnil Denník N. Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri 2022, vyhral by ich... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik