TOTO nečakali: M. Géci podáva na TV Markíza podnet na GP!
21 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Titulok TV Markíza počas utorných večerných správ, v ktorom protestujúcich Slovákov nazvala „Dezoláti v uliciach“, nezostal bez povšimnutia. Proti tomuto pomenovaniu sa zdvihla taká obrovská vlna kritiky, akú súkromná televízia, napriek trápnemu ospravedlneniu v závere správ, určite nečakala. A isto tiež nečakala, že na ňu niekto podá podnet na Generálnu prokuratúru. Odhodlal sa však k tomu právnik Marek Géci, ktorý o tom informuje v statuse na sociálnej sieti.

Marek Géci je verejnosti dobre známy nielen ako podpredseda Život Národná strana, ale aj ako bojovník za slobodu a práva Slovákov proti súčasnej vládnej koalícii. Tentokrát sa rozhodol postaviť za svoj ľud aj v boji proti TV Markíza, ktorá to so svojím titulkom vo večerných správach naozaj prehnala. Nazvať ľudí „Dezoláti z ulice“ je nielen silnou kávou, ale aj žurnalistickým pádom na samé dno morálky novinára.

Všetko má svoje hranice, a táto bola prekročená

„Priatelia, za info o proteste, kde TV Markíza ľudí označila DEZOLÁTMI podám podnet na GP! Rovnako to odporúčam aj viac ako 10-tisícom občanom, ktorí tam boli,“ napísal v statuse Právnik Marek Géci. Tým doslova „naštartoval“ mnohých Slovákov, ktorí s jeho krokom súhlasia, ba chcú sa k nemu pripojiť. „V prvej línii by som dala na pranier médiá aj so súčasnou vládnou garnitúrou. Oni môžu za to, v akom stave sa naša republika nachádza a sú zodpovední za nešťastné osudy ľudí, ktorých vedome zavádzali a klamali a robia to naďalej... Treba to šíriace sa skorumpované zlo konečne stopnúť,“ nabáda Beata Chmelovičová. „Totálna urážka občanov a ich práv. Najskôr opice, teraz dezoláti. Aj ja vyzývam zdravo zmýšľajúcich - na protest a teraz rovno pred Markízou!!!“ vyzýva Jaroslava Křenková Bergerová.

Máme tu „Povstanie dozolátov“? Podľa Belousovovej by už bolo načase
Včerajší protest nahnevaných a nespokojných Slovákov pred sídlom našej prezidentky ani len zďaleka nedosiahol množstvo, ľudí, aké sa stretlo na podobnej akcii v Čechách. Napriek tomu ich súkromná TV Markíza nazvala „Dezoláti v uliciach“. Toto... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Zvykne sa hovoriť, že „Trafená hus zagága“. Toto príslovie sa celkom hodí na Mladých SaSkárov, ktorí sa zapojili do diskusie. „Kde ste tam videli 10-tisíc ľudí? Vy ste asi v škole chýbali na pár hodinách matematiky,“ snažili sa byť mladí liberáli „múdri“. Na ich slová sa im od autora statusu dostalo rýchlej odpovede. „Keď ste tam boli, radšej odovzdajte odkaz Vášmu predsedovi, nech dodá hlasy na predčasné voľby a berte si Matoviča potom kde chcete... Áno, bolo tam zrejme aj viac ako 10-tis., ale samozrejme SaS je strana ,,odborníkov“, rovnako aj na počty ľudí na námestiach...,“ odpísal im Marek Géci. „Priatelia, všetko má svoje hranice, a tá bola prekročená... Trápne ospravedlnenie niekde v konci správ, keď dovtedy si to pozreli ľudia v TV ako zaručenú info o dezolátoch? Takto nás vnímajú. Starí ľudia, rodiny s deťmi, atď., tí tam stáli, zúfalí a sklamaní ľudia! Toto je profesionálna robota, alebo cieľ? To nech posúdia iní..., je to v každom prípade žumpa...“ skonštatoval smutne podpredseda Život Národná strana.

Najviac z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila minulý rok prezidentka
Z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila minulý rok najviac prezidentka SR Zuzana Čaputová. Z výkonu verejnej funkcie mala príjem 147.989 eur. Po nej nasleduje premiér Eduard Heger (OĽANO) s príjmami 65.832 eur. Posledný je šéf Národnej rady... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik