Zahrá si Djokovič na Australian Open? Vyčkáva na verdikt.
22 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Neočkovaný Novak Djokovič znova vyčkáva na verdikt, či si bude môcť zahrať na Australian Open v nasledujúcej sezóne.

Djokovič, ktorý naďalej odmieta vakcínu proti COVID-19 stále nevie, či bude môcť hrať na Australian Open v januári 2023. Informáciu priniesol Konzervatívny denník postoj.

Ako to bude v nasledujúcej sezóne?

Srbský tenista očakáva verdikt organizátorov úvodného grandslamového turnaja sezóny Australian Open o tom, či môže začiatkom budúceho roka pricestovať do Melbourne aj napriek tomu, že nie je zaočkovaný proti COVID-19. „Naozaj to nie je v mojich rukách, takže dúfam, že dostanem nejaké pozitívne správy," povedal vo štvrtok Djokovič, ktorý pre svoj odmietavý postoj k vakcíne už prišiel o niekoľko turnajov. V úvode tejto sezóny síce vycestoval do Austrálie, keď dostal výnimku na vstup do krajiny aj napriek tomu, že nebol zaočkovaný, nakoľko tvrdil, že koronavírus prekonal. Nejasnosti okolo jeho výnimky však vyústili do jeho deportácie z Austrálie.

Nový minister školstva je už známy!
Meno nového ministra školstva je prezradené. Slavomír Partila, riaditeľ Strednej odbornej školy služieb a priemyslu sv. Jozafáta v Trebišove si zasadne do opusteného kresla, do ktorého dlho hľadali náhradu za Branislava Gröhlinga. Ako uvádza... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Stále sa vyžaduje očkovanie?

Tridsaťpäťročný tenista nie je zaočkovaný a viackrát sa vyjadril, že sa proti koronavírusu zaočkovať nedá, aj keby to znamenalo, že sa nemôže turnajov zúčastniť. Prišiel už o niekoľko turnajov, pre odmietavý postoj k vakcíne nemohol štartovať ani na nedávnom US Open, nakoľko USA a Kanada nepovoľujú zahraničným občanom vstup do krajiny, ak nie sú zaočkovaní. Takto Djokovič prišiel aj o ďalšie štyri turnaje v Severnej Amerike a tento rok štartoval len na Roland Garros a na Wimbledone, kde získal svoj 21. grandslamový titul. Od piatka do nedele sa predstaví v Londýne na exhibičnom Laver Cupe.

Nemá výčitky

Svoj postoj však neľutuje. "Samozrejme, som smutný, že som nemohol hrať na US Open, ale bolo to moje rozhodnutie a vedel som, aké budú dôsledky. Takže som ich akceptoval," - povedal k téme jeden z najlepších hráčov, ktorému patrí v súčasnosti siedma priečka svetového rebríčka ATP.

Prešov: Mesto tvrdí, že pri asanácii bytovky na Mukačevskej neporušilo zákon
Mesto Prešov pri výbere firiem, ktoré vykonávali záchranné práce po výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici, neporušilo zákon. Tvrdí to radnica, ktorá sa odvoláva na uznesenie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorá sa prípadom opätovne... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik