Ivan Mikloš: Tí, ktorí si želajú víťazstvo Ruska, nepovažujú Slovensko za svoj domov
22 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Ivan Mikloš, exminister financií sa pýta, čo sa to s nami porobilo. Ako je možné, že väčšina našej spoločnosti si želá víťazstvo agresora? Zároveň Slovákom pripomína, že Putinove Rusko sa netají tým, že by sme mohli byť ďalší na rade.

Tí, ktorí si želajú víťazstvo Ruska, nepovažujú Slovensko za svoj domov, vyhlásil Ivan Mikloš a zamýšľa sa nad tým, aké výsledky vyprodukoval nedávny prieskum verejnej mienky. Jeho úvahu priniesol portál trend.sk.

Fandí väčšina Slovákov agresorovi?

„Ako je to možné? Čo sa to s nami stalo a porobilo,“ pýta sa bývalý minister financií Ivan Mikloš pričom nechápe, ako mohla naša spoločnosť dospieť do stavu, keď väčšina fandí agresorovi. Výsledky prieskumu, ktoré ho šokovali hovoria, že asi pätina respondentov si želá jasné víťazstvo Ruska, a celkovo viac ako polovica sa priklonila k ruskému víťazstvu. Miklošovi z toho vychádza, že Slováci, ktorí odpovedali, že si želajú víťazstvo Ruska, v skutočnosti nepovažujú Slovensko za svoj domov.

Juraj Blanár: Ožobračovanie a ničenie Slovenska pokračuje
Juraj Blanár, podpredseda opozičnej strany SMER-SD vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti porovnáva čísla predtým a potom. Súčasnú vládnu zostavu krtizuje a obviňuje ju z ožobračovania a ničenia Slovenska. V statuse porovnáva, ako sa... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Slovensko môže byť ďalšie na rade

Podľa neho nechápeme, že v prípade prehry nášho suseda by sme boli v ohrození aj my sami a hovorí, že je evidentné, že pojmy domov, domovina či vlasť sú pre nás len prázdne frázy. „Pretože domov je to, čo je nám vzácne, čo je pre nás dôležité, čo sme ochotní brániť a za čo sme ochotní bojovať. Okrem toho platí, že ak je náš domov, naša vlasť a hodnoty ako sloboda, nezávislosť, naša územná celistvosť dôležité pre nás, tak chápeme ich dôležitosť a posvätnosť nielen v prípade ich ohrozenia u nás doma, ale aj všade inde, o to viac u našich susedov,“ vysvetľuje Mikloš a zároveň Slovákom pripomína, že podľa ruských vyjadrení by sme mohli byť ďalšími na rade.

Na mieste Uhríka by som bol veľmi nervózny

Mikloš by tiež rád vedel, koľkí z tých, ktorí dúfajú vo víťazstvo Ruska by boli ochotní postaviť sa agresorovi so zbraňou v ruke v prípade, ak by ohrozoval nás. Alebo koľkí by agresora vítali a kolaborovali s ním. Zároveň dopĺňa, že ho neprekvapuje, že najhustejší výskyt potenciálnych kolaborantov bol podľa spomínaného prieskumu práve medzi voličmi Fica a fašistov. Dodáva aj varovanie: „Mimochodom, na mieste Uhríka by som bol veľmi nervózny, pretože tak, ako Fico kedysi povysával ľavicový priestor, dnes sa zjavne chystá povysávať celú extrémnu pravicu."

Nový minister školstva je už známy!
Meno nového ministra školstva je prezradené. Slavomír Partila, riaditeľ Strednej odbornej školy služieb a priemyslu sv. Jozafáta v Trebišove si zasadne do opusteného kresla, do ktorého dlho hľadali náhradu za Branislava Gröhlinga. Ako uvádza... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik