Cigániková: Opäť sme porazili stredovek
23 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Poslankyňa NRSR Janka Bittó Cigániková sa na sociálnej sieti rozpísala o novele zákona o pohrebníctve. Podľa jej slov zostali mnohí poslanci poriadne zaskočení tým, čo tento návrh v skutočnosti znamená pre naše zdravotníctvo a práva žien.

Podľa jej slov skončí novela zákona práve obemdzením práv žien. Cigániková navštívila poslanecké kluby aby poslancom ozrejmila skutočný obsah dovetku k novele zákona, z ktorého boli mnohí z nich zdesení. Podľa jej slov by nemocnice po prijatí zákona mali povinnosť pochovávať prostredníctvom pohrebnej služby alebo krematória na vlastné náklady všetok bilogický materiál po interrupciách, vrátane "z maternice vyňatého plodového vajca bez plodu, alebo tehotenskú sliznicu, ak sú histologicky preukázané zvyšky po potrate“ - píše a uzatvára, že tento bizarný návrh nepodporili. 

Zároveň vyjadrila sklamanie z poslancov, ktorí návrh podporili: "Na druhej strane, bohužiaľ, podporili ho niektorí, od ktorých by som takýto hazard s právami žien nečakala. Vysvetľujú to dobrými úmyslami. Tak by som tým veriacim dušiam rada pripomenula, ze cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami."

 

Poslanci v závere dňa rokovali aj o zvýšení platov zdravotníkov
Poslanci Národnej rady (NR) SR v závere rokovacieho dňa diskutovali o návrhu na zvýšenie platov zdravotníkov. Venujú sa mu v skrátenom legislatívnom konaní. O tom, či ho posunú do druhého čítania, by mali rozhodnúť v piatok (23. 9.). Predsedníčka... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďalej vysvetľuje, že toto je systém, ktorým náboženskí fanatici oblbujú ľudí, zopár drobnými vecami, výsledkom celého ale bude obmedzenie prístupu k interupciám. Tiež za podstatné považuje aj to, že by išlo o neúnosné zvýšenie nákladov pre zdravotnícke zariadenia. "Počíta sa ale výsledok a my sme opäť porazili "stredovek". Aj keď opäť tesne." - vydýchla si na záver.

 

Z komentárov k príspevku pre vás vyberáme:

Milan Kuriak (poslanec NRSR za OĽaNO, pozn. redakcie): "Čo ste to za človeka pani Bitto Cigániková? Máte veľmi trvdé srdce, bojujete ako levica ale za veľmi zlé veci, ste na strane zla a služite zlu. Prepáčte ale Vy ste progresivno- liberálna fanatička."

Pán Branislav: "Toto je skutočne až úchylné ako jediná agenda katolibanu je ženská maternica. Raz darmo. Náboženstvo a cirkev ešte svetu nič dobré nepriniesla."

Pani Daniela: "Keby ti zomrelo dieťa v bruchu ty by si ho nepochovala?? Veď to je nechutné čo robíš ...."

Pán Peter: "Vďaka za vašu prácu Na tomto poli ženských práv robíte zo všetkých poslancov najviac a váš appel je hlasný a silný a za to Vám patrí obrovská vďaka. A Milan je tu ? Aha je  tak je dobre"

Juraj Blanár: Ožobračovanie a ničenie Slovenska pokračuje
Juraj Blanár, podpredseda opozičnej strany SMER-SD vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti porovnáva čísla predtým a potom. Súčasnú vládnu zostavu krtizuje a obviňuje ju z ožobračovania a ničenia Slovenska. V statuse porovnáva, ako sa... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik