Výstavba luxusných bytov pod hradom je problém
21 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Projekt Vydrica je plánovaný, ako bývanie pre tých majetnejších. Je situovaný pod bralom Bratislavského hradu a práce na ňom pokračujú. Lenže narušenie jeho statiky môžu byť katastrofálne.

Projekt Vydrica

Za byt s výmerou 10 metrov štvorcových si záujemca pripraví do štyristotisíc eur. Už z toho vidno, že projekt je jedným z najvluxusnejších developerských počinov v Bratislave. Priestor bol dlho nevyužitý a nič sa na ňom nedialo, developer sa roky usiloval o stabilizáciu podložia. Začalo sa so stavbou a bralo sa pohlo.

Jozef Viktorín: Prieskumy sú vyjadrením strachu zo straty moci
Médiá pravidelne zverejňujú prieskumy verejnej mienky a v nich volebné preferencie. Generál Viktorín (Republika) však mnohé z nich vidí, ako tendenčné. Pre koho dobro? "Ukazuje sa, že nové hobby prieskumných agentúr je „produkt na objednávku“... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Praskajúci parlament

O jeho pohybe svedčia praskliny na budove Národnej rady sídliacej na kopci nad stavbou, ale aj v ubytovni NR SR. Tam sa dlhé pukliny objavili v podlahe a na fasáde. 

„Áno, je to problém. Ten svah sa pohol a nám praskajú steny. Neprekáža mi výstavba pod hradným bralom. Mne prekáža, keď niekto začne stavať a mne začne praskať budova a prípadne sa naruší statika alebo mi tá budova padne,“ posťažoval si predseda parlamentu.

Zložitá geomorfológia

„Bolo zistené, že pohyby podložia sa po začatí stavebných prác na projekte Vydrica zintenzívnili a prípadné zistenia o poškodení stavebných konštrukcií, ktoré je možné priradiť k stavebnej činnosti v podhradí, sú riešené s investorom,“ potvrdilo problémy aj tlačové oddelenie NR SR.

Chmelár: Prezidentka zabudla na agresiu NATO v bývalej Juhoslávii
Byť hlasom Ukrajiny neznamená byť hlasom Zelenského, ale miliónov bežných ľudí, ktorí nechcú vojnu, píše historik Eduard Chmelár a pozýva na dnešné zhromaždenie pred prezidentským palácom. Áno, chceme byť hlasom Ukrajiny "Zuzana Čaputová včera na... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik