Snaží sa Orbán o rozpad únie?
21 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Európska únia sa rozpadne. Sankciami sa Európa strelila do vlastnej nohy a energetická kríza môže zastaviť až 40 percent európskeho priemyslu. Bude nevyhnutné prehodnotiť členstvo Maďarska v EÚ. Tieto vyjadrenia Viktora Orbána odzneli na uzavretom stretnutí popredných predstaviteľov vládnej strany Fidesz v obci Kötcse.

Publicista ukrajinských novín Evropeyskaia Pravda vo svojom článku uvádza, že maďarský premiér Viktor Orbán pracuje na zničení Európskej únie a pripravuje sa na dlhotvajúcu diplomatickú vojnu proti Ukrajine, Európskej únii a "takmer celému civilizovanému svetu." Podľa autora článku sa Orbán vo svojom prejave nielen priznal, že očakáva rozpad EÚ ale pri pohľade na jeho vyjadrenia a zámery nielen vyčkáva, ale aj všetko robí pre to, aby sa k tomuto cieľu aj dopracoval. Názor publicistu Serhiya Sydorenka priniesol portál mandiner.hu.

Vladimír Palko: Mikulec je viac vinný ako Hamran
„Stíhanie Roberta Fica za ´zorganizovanie zločineckej skupiny´ je výstrel vedľa“ uviedol exminister vnútra Vladimír Palko, podľa ktorého zatiahli do polície politiku. Viní za to súčasné vedenie polície na čele s policajným prezidentom Štefanom... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Európska únia by mala na Maďarsko viac tlačiť

Podľa ukrajinského novinára by mala Európska únia na Orbána viac tlačiť a zamedziť možnosti maďarskej strany vetovať rozhodnutia EÚ. V súčasnosti vrcholí spor medzi Budapešťou a Európskou úniou vo veci negatívnej hodnotiacej správy o stave demokracie v Maďarsku, pričom Európska komisia navrhla krajine odobrať 7,5 miliardy eur z eurofondov. V reakcii na situáciu sa Orbán za zatvorenými dverami údajne vyjadril o blížiacom sa odchode Maďarska z EÚ. Informáciu o tom priniesol portál topky.sk. Vo svojom prejave maďarský premiér predpovedal rozpad eurozóny a možno aj Európskej únie do roku 2030 s tým, že krajiny V4 budú podľa neho dovtedy už len platcami do európskeho rozpočtu. Preto bude nutné členstvo Maďarska v Európskej únii prehodnotiť. 

Minister Káčer sa VYFARBIL
"My tu popri tom vedieme debatu, či sme si schopní o dva stupne znížiť teplotu vo vykurovaní, ako keby to bolo naše ľudské právo sedieť pred televízorom v spodnej bielizni", vyhlásil v rozhovore pre Aktuality.sk nový šéf rezortu slovenskej... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Za globálnu vojnu je zodpovedný Západ

V ďalšom sa mal vyjadriť aj k predlžovaniu sankcií voči Rusku, ktoré v jesennom hlasovaní neplánujú podporiť. Podporu v tomto smere očakáva údajne od Talianska, kde má byť po septembrových voľbách zostavená nová vláda. Z toho, že z lokálneho konfliktu na Ukrajine je teraz globálna vojna mal obviniť Západ. „Sankciami sa Európa strelila do vlastnej nohy, pretože v konečnom dôsledku môže energetická kríza zastaviť až 40 percent európskeho priemyslu,“ - vyjadril sa údajne Orbán a povedal tiež, že do roku 2040 bude väčšina obyvateľstva vo francúzskych  mestách moslimského pôvodu. Tak isto aj v iných európskych mestách a preto je nutné prehodnotiť vzťahy s takýmito mestami. "Veď nakoľko môžeme nazývať tieto krajiny európskymi, keď v niektorých mestách budú Európania v menšine,“ dodal Orbán.

V budúcnosti bude V4 mocenským centrom

Čo sa týka fungovania V4 priznal, že spolupráca medzi členskými štátmy V4 je momentálne oslabená práve kvôli vojne na Ukrajine, avšak liberálne vlády na Slovensku a v Česku považuje za nestabilné a očakáva, že zanedlho môže byť v oboch štátoch taká vláda, s ktorou dokáže Fidesz spolupracovať. 

Dezoláti. Toto si o ľuďoch myslia v mienkotvornej TV?
Včerajší protest zrejme bude mať pre TV Markiza nepríjemnú dohru. Môže za to ich titulok, pod ktorým o ňom informovali - Dezoláti v uliciach. Na pódiu politici, ale i občianski aktivisti Organizátorom protestu sa podarilo spojiť opozičné strany... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik