Minister Káčer sa VYFARBIL
21 | 09 | 2022 I Ivan Mihale

"My tu popri tom vedieme debatu, či sme si schopní o dva stupne znížiť teplotu vo vykurovaní, ako keby to bolo naše ľudské právo sedieť pred televízorom v spodnej bielizni", vyhlásil v rozhovore pre Aktuality.sk nový šéf rezortu slovenskej diplomacie Rastislav Káčer.

Rastislav Káčer ako novopečený minister zahraničných vecí v službách USA poskytol pri tejto príležitosti rozhovor pre dezinformačný portál Aktuality.sk. Na otázku redaktora, ako by vysvetlili ľuďom dôležitosť protiruských sankcií, v čase keď žijú v obavách, že nebude plyn, že sa ocitnú na ulici, pretože nebudú schopní platiť účty, odpovedal svojou typickou aroganciou.

„Viete niekedy ani celkom nechápem debatu, ktorú máme. Ukrajina je v našom susedstve, žijú v nej presne takí ľudia ako my, majú rovnaké problémy, tváre, mená a životy. Tí ľudia zomierajú, sú vraždení, ich domy sú rozbíjané, ich deti sú zabíjané alebo odvážané násilne a odovzdávané iným rodinám,“ vyhlásil Káčer.

„To je taká šialená situácia, a pre nás nepredstaviteľná, ale taká blízka. Vidíme ľudí, ktorých celý život skončí v igelitkách, s ktorými odchádzajú. My tu popri tom vedieme „bolestnú“ debatu, či sme si schopní o dva stupne znížiť teplotu vo vykurovaní, ako keby to boli naše základné ľudské právo, že v obývačke musím pred televízorom sedieť v tielku a spodnej bielizni. Nerozumiem tomu, myslím si, že keby sa môj starý otec prebral z hrobu a počúval túto debatu, tak by si pomyslel, že sme sa všetci načisto zbláznili,“ dodal cynicky nový proamerický minister zahraničia.

Jozef Viktorín: Prieskumy sú vyjadrením strachu zo straty moci
Médiá pravidelne zverejňujú prieskumy verejnej mienky a v nich volebné preferencie. Generál Viktorín (Republika) však mnohé z nich vidí, ako tendenčné. Pre koho dobro? "Ukazuje sa, že nové hobby prieskumných agentúr je „produkt na objednávku“... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia najčítanejšieho alternatívneho denníka – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov.

Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].