Dezoláti. Toto si o ľuďoch myslia v mienkotvornej TV?
21 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Včerajší protest zrejme bude mať pre TV Markiza nepríjemnú dohru. Môže za to ich titulok, pod ktorým o ňom informovali - Dezoláti v uliciach.

Na pódiu politici, ale i občianski aktivisti

Organizátorom protestu sa podarilo spojiť opozičné strany tak, aby ich lídri vystúpili na jednom podujatí, no ešte pred nimi sa ľuďom prihovorili bežní ľudia. Judita Laššáková, Eduard Chmelár či Marek Ťapák si pomenovanie "dezolát" rozhodne nezaslúžia. 

Sledujte s nami protivládnu demonštráciu v Bratislave
Mnohí politici na utorkovú demonštráciu pred prezidentský palác pozývali aj vás. Tí, ktorí nemôžete, alebo nechcete, môžete priebeh tradične sledovať v Hlavnom denníku. 19:40 -... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

V archíve už nie je

Reportáž z utorkovej demonštrácie v archíve TVnovín nenájdete. V ich závere sa však moderátorská dvojica ospravedlnila za titulok.

"Redakcia Televíznych novín sa na záver ospravedlňuje organizátorom a účastníkom protestu pred prezidentským palácom, ako aj našim divákom za chybný tématický titulok počas živého vstupu z podujatia. Do vysielania sa dostal neúmyselne a omylom. Ďakujeme za pochopenie."

Nezaujaté a pravdivé informácie

Spravodajstvo TV Markiza sa rado prezentuje tým, že prináša nezaujaté, profesionálne a objektívne informácie. Otázkou preto ostáva, či bude organizátorom protestu stačiť len ospravedlnenie na konci relácie. 

Kde sa to vzalo?

Toto hanlivé pomenovanie demonštrantov priniesol do verejného života minister Naď. Ten ním na jeseň 2020 označil ľudí nespokojných s protipandemickými opatreniami. Odvtedy určitá skupina ľudí dezolátmi veľmi rada pomenúva všetkých nesúhlasiacich so systémom a spôsobmi, akými hegerovsko-matovičovská vláda pristupuje k občanom.

Čo sa deje s bytom poslankyne Kozelovej?
Poslankyni pred časom volal redaktor z bulváru. Problémom je jej bývanie v Ružinove, teda byt bez kúrenia, plynu, či teplej vody. Nič, nič sa nedeje "Témou bol byt v ktorom bývam už celé roky. Je to jednoizbový byt II. kategórie. Teda malý byt,... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik