Máme tu „Povstanie dozolátov“? Podľa Belousovovej by už bolo načase
21 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Včerajší protest nahnevaných a nespokojných Slovákov pred sídlom našej prezidentky ani len zďaleka nedosiahol množstvo, ľudí, aké sa stretlo na podobnej akcii v Čechách. Napriek tomu ich súkromná TV Markíza nazvala „Dezoláti v uliciach“. Toto poriadne rozhnevalo mnohých, čím ďalej chudobnejších Slovákov, ktorí sa ako dezoláti rozhodne necítia. Zaujímavo ale toto zrovnanie okomentovala v  statuse šéfka strana Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová.

Pomenovanie okrem samotných Slovákov pobúrilo aj predsedu parlamentu a šéfa hnutia Sme rodina Borisa Kollára, ktorý sa proti tomu ohradil. Doslova urážku bežných ľudí, ktorí sa konečne odhodlali opäť vyjsť do ulíc a dať vláde najavo, že už toho všetkého majú dosť, ale poňala expolitička a exšéfka národniarov Anna Belousovová z iného uhla pohľadu. Jej názor na slovo „dezolát“, ktorým tak Markíza pobúrila verejnosť, je totiž celkom zaujímavý.

Ich zásluhou sme sa stali krajinou dezolátov

„Televízia Markíza informovala o včerajšom proteste v Bratislave s titulkom „Dezoláti v uliciach“. Išlo pritom o živý vstup z protivládneho protestu,“ vrátila sa Belousovová o pár hodín nazad, pričom, ako dodáva, ak začnete pátrať po význame slova dezoláti, tak slovník cudzích slov nám ponúkne slovo „dezolátny“, čo znamená spustnutý, neutešený, žalostný. „Po dvoch rokoch tejto vlády národnej pohromy je v žalostnom stave spustnutosti a neutešenosti celé Slovensko. Vlastne sme sa ich zásluhou stali krajinou dezolátov. Markíza sa nepomýlila,“ skonštatovala exnárodniarka.

Dezoláti. Toto si o ľuďoch myslia v mienkotvornej TV?
Včerajší protest zrejme bude mať pre TV Markiza nepríjemnú dohru. Môže za to ich titulok, pod ktorým o ňom informovali - Dezoláti v uliciach. Na pódiu politici, ale i občianski aktivisti Organizátorom protestu sa podarilo spojiť opozičné strany... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ba práve naopak, Markíza mala, podľa nej vzácnu chvíľku, kedy informovala pravdivo... „Možno sa dožijeme spoločenských zmien, ktoré do histórie vstúpia pod názvom „Povstanie dezolátov“. Bolo by načase...,“ dodala na samý záver svojho statusu Anna Belousovová. Expolitička celú situáciu síce zobrala z inej strany, rozhnevaní Slováci ale na TV Markíza a ani na jej redaktora Adela Ghannama, ktorý celý protest v príspevku priniesol, slušné slovo nenašli. „Tento redaktorský hlupáčik nevie, že v súkromnej televízii môže prísť o robotu ani nevie ako. Ale to, čo trepal, keď ju mal, na to ľudia nezabudnú,“ odkázala mu Mária Gajdošová.

Výstižné, celé Slovensko je v dezolátnom stave

„Tak pokiaľ som nazývaná dezolátom len preto, že chcem pre všetkých spravodlivosť, svetlo ,teplo, zdravé jedlo, lekársku starostlivosť, múdre kvalitné školstvo, za prácu riadnu plácu..., tak som hrdá na to, že som dezolát, dokonca aj od mojich blízkych som počula, že si mysleli, že som „chytřejší a inteligentnejší“, no nejsem, když chcem, aby sme sa mali všichni fajn a nie, aby nás niekto vyložene zotročoval a podmieňoval a ničil náš život v svoj prospech. A isto si nikto nezisťoval význam slova dezolát, z tých, čo ho tak hrdo používajú, to je náročné pre takých, čo potrebujú ľudí urážať a ponižovať, to by ste chceli veľa,“ napísala Žaneta Fabriková Štefániková.

Máte vysoké faktúry za energie? Pošlite ich do Moskvy! Smeje sa ľuďom do očí Leyenová (VIDEO)
Vysoké ceny energií doslova lámu väz ľuďom naprieč celou Európskou úniou. Jej šéfstvo ale tvrdošijne ukazuje na Rusko ako na hlavného vinníka, bagatelizujúc pritom vlastné zlyhanie pri sankciách, ktoré boli namierené na Kremeľ. S vysokými cenami... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Tibor Malý

„Výstižné, celé Slovensko je v dezolátnom stave, či sa to týka zdravotníctva, školstva, finančnej sebestačnosti!!! Príčinou toho je práve tá naša zapredaná vládna banda darebákov a Ukrajinky Čaputovej !!! Príde čas, že slovo dezolát stratí svoj urážlivý význam a budú ním označovaní tí, čo budú bojovať za ľudské práva z a dôstojný život v mieri!“ myslí si Mária Gajdošová. „Avšak ich zámer bol iný, nie pravdivo verejnosť informovať, ale ako jej je už roky vlastné, dehonestovať, urážať, nepravdivo a manipulatívne viesť reportáž...ja sa čudujem, že túto ukro-sorosovskú zapredanú televíziu vôbec niekto pustí... to ešte len musí byť dezolát (dezoláti si púšťajú dezolátov),“ pridala sa Klaudia Nízka.

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia najčítanejšieho alternatívneho denníka – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov.

Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].