Máte vysoké faktúry za energie? Pošlite ich do Moskvy! Smeje sa ľuďom do očí Leyenová (VIDEO)
20 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Vysoké ceny energií doslova lámu väz ľuďom naprieč celou Európskou úniou. Jej šéfstvo ale tvrdošijne ukazuje na Rusko ako na hlavného vinníka, bagatelizujúc pritom vlastné zlyhanie pri sankciách, ktoré boli namierené na Kremeľ. S vysokými cenami energií sa musia popasovať aj Slováci, ktorých vláda pomoc pre nich rieši ako slimák preteky. Že ryba smrdí od hlavy naznačuje v statuse europoslanec a šéf strany Republika Milan Uhrík.

Predsedníčka eurokomisie Ursula von der Leyenová predniesla pred pár dňami správu o stave únie, ktorá ale takmer nikomu nič nepovedala. Teda ak si nezoberieme tú skutočnosť, že za všetko môže Rusko. Tu to bolo „každému“ jasné. Jasné to bolo aj europoslancovi Milanovi Uhríkovi, ale nie tak, ako by si to jeho šéfka priala. Ako mu to bolo „jasné“ napísal nielen v statuse, ale naznačil aj v priloženom krátkom zostrihu videa z vystúpenia Estónca Jaaka Madisona.

Za všetko môže Putin! Ešte že majú toho strašiaka Putina

„Máte vysoké faktúry za energie? Pošlite ich do Moskvy! To je riešenie, ktoré ponúka Brusel,“ napísal hneď v úvode Uhrík, ktorý sa vzápätí pustil do predsedníčky Leyenovej, ktorá sa, podľa neho, takto arogantne vysmieva zúfalým ľuďom. „Viete, pani Leyenová, nie každý má 30-tisícový mesačný plat ako Vy v Bruseli. Čo majú robiť slovenskí dôchodcovia s 380 eurovým dôchodkom? Čo majú robiť rodiny?“ položil Uhrík svojej šéfke dve vážne otázky. „Vraj „Za všetko môže Putin“. No, ešte že majú toho strašiaka Putina... Na koho by potom zvaľovali svoju hlúposť a neschopnosť?“ pokračuje republikán.

Taraba odkazuje Leyenovej: Vysmievate sa Rusom, a pritom Európa bankrotuje!
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová varovala európske domácnosti, aby si dávali pozor na elektrické spotrebiče. "Ruská armáda vyberá čipy z umývačiek riadu a chladničiek na opravu svojej vojenskej techniky!," uviedla. Taraba však... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

„Fakt je ten, že hospodárska kríza v Európe začala ešte pred konfliktom na Ukrajine. Európske hospodárstvo kolabuje v následkoch nezmyselných Covid obmedzení, nelogických „Grean Dealov“, ale najmä v dôsledku hlupákov a amatérov v politickom vedení,“ píše v závere Milan Uhrík, ktorý ešte dodáva: „Svet ide z krízy do krízy. Inak to nebude, kým bláznov a amatérov nenahradia racionálne zmýšľajúci ľudia. Držte s nami!“

Za energetickú krízu ste zodpovedná vy, pani Leyenová!

V priloženom zostrihu videa Leyenová zareagovala najskôr na europoslankyňu Aubryovú a účty za energie, ktoré ukázala. „Po Francúzsky by sme povedali „Neúnosné!“ Áno, to je pravda, ale viete čo? Účty pošlite do Moskvy. Presne tam patria. Tam je zdroj!“ povedala Leyenová a zrejme sa pri tom cítila ako víťaz. Je to však Pyrhovo víťazstvo. Po nej vystúpi estónsky europoslanec Jaak Madison, ktorý poukázal na svojho kolegu Verhfostadta, ktorý tiež povedal, že skutočná príčina vysokých cien je Vladimír Putin. „Chcem vás opraviť, že ceny začali rásť už šesť mesiacov pred samotnou vojnou. Problémy sme už mali minulý rok v decembri, januári, a Putina označujeme za spúšťač. Reálny dôvod však je, že sme mali šialenú „zelenú“ politiku posledné dve desaťročia,“ skonštatoval Madison.

Uhrík varuje: Pozor, aby vám Rusi nevybrali čip z práčky a neurobili z neho tank! (VIDEO)
Ruská armáda vyberá čipy z umývačiek riadu a chladničiek na opravu svojej vojenskej techniky! Presne toto vyhlásila na pôde Európskeho parlamentu predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. A slovenský europoslanec Milan Uhrík... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Podľa Estónca v EÚ neznášajú fosílne palivá, jadro, ako napríklad Nemecko, kde kričia, že máme zatvoriť elektrárne, že jadro je zlé a riskantné. Miesto toho vložíme nádej do nestabilného vetra a slnka. „Úžasné, veď Švédsko má v januári toľko slnka ako Španielsko v lete. Tá stabilita!“ konštatuje sarkasticky Estónec, podľa ktorého aj preto má teraz ruský prezident silu robiť si s EÚ čo chce. „Vďaka vám pani Leyenová! Čo ste robili, keď Nemecko budovalo Nord Stream 2? Nič! Vraveli ste, že je to politická a ekonomická záležitosť, že bez politiky nie je ekonomika. Toto ide na váš vrub. Vy ste za to zodpovedná!. Aj pokiaľ ide o nemeckú obranu a dnes sa tvárite: „Och, už nemôžeme byť takí zelení.“ Vy ste zodpovedná a Putin to len využil!“ tvrdo kritizoval šéfku eurokomisie Madison.

Šéfka eurokomisie - energetickú krízu spustil Putin!

Von der Leyenová v reakcii na Estónca chcela europoslancov dôrazne uistiť, že v europarlamente nesmie byť pochybností, že energetickú krízu spustil Putin. „Je zvláštna skúsenosť počúvať europoslanca frakcie ID Madisona, ktorý si naivne myslí, že Putin začal používať plyn ako zbraň až 24. februára 2022. Toto bolo pripravené už dávno predtým. Vlani sme videli ako spoločnosť Gazprom, štátom vlastnený podnik, systematicky zneužíval dodávky plynu a mali sme najnižšie obsahy v zásobníkoch. Ste tak naivní, alebo len ignorujete fakty?“ snažila sa brániť Ursula von der Leyenová za riedkeho potlesku prítomných. Jej obrana však stojí na hlinených nohách. Pri spomienke čo bolo a čo je jej slovám verí len taký ako je ona sama.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik