Radačovský: Krúpa by sa mal menej modliť a viac študovať zákony
20 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

1864. Presne toľko mal poslanec Juraj Krúpa preferenčných hlasov v parlamentných voľbách, pripomenul europoslanec  Miroslav Radačovský na sociálnej sieti. A pripomenul aj Krúpov výrok v rozhovore pre denník Pravda. “Modlime sa, aby Fico skončil na smetisku dejín aj s fašistami a komunistami.” Takže poslanec - prebehlík Krúpa zastáva názor presne 1864 Slovákov. To je dosť málo.

Modlenie asi nepomôže

"Včera na Pravde p. poslanec Juraj Krúpa použil výraz: “Modlime sa, aby Fico skončil na smetisku dejín aj s fašistami a komunistami.”," skonštatoval Radačovský.

Podľa europoslanca by modlitba bola vyslyšaná, pokiaľ by Robert Fico mal len takú podporu občanov SR, ako mal p. Krúpa preferenčných hlasov v parlamentných voľbách. Občania SR dali Krúpovi 1864 hlasov. "Dokonca aj Denníkom N uznávaná “biela straka” Venčík, či ako sa volá, mal asi o 2000 hlasov viac," podotýka Radačovský.

Preštudujte si zákony, pán Krúpa

"Jednoducho, modlitba p. Krúpu asi nebude vyslyšaná. P. Krúpa tiež v článku obvinil generálneho prokurátora p. Žilinku z toho, že je proruský a prokremeľský, pretože z úradnej povinnosti začal konať pre podozrenie o zdevastovaní vojenského cintorína v Ladomírovej," krúti hlavou bývalý sudca.

A vysvetľuje, že pokiaľ sa policajt, o to viac prokurátor dozvie, a to od kohokoľvek, že je tu podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia miesta posledného odpočinku, podľa § 365 Tr. zákona, tak je povinný konať, a pokiaľ zistí, že je to napr. hoax, tak rozhodnúť, že k protiprávnemu konaniu nedošlo.

Fico odkazuje Slovákom: Vláda vám nepomôže, všetko zaplatíte sami! (VIDEO)
Tak parlament konečne zasadal! Ale tie témy?! V súčasnej krízovej situácii by sme sa mali skôr baviť o vysokých cenách chleba a nie o pohrebnom, skonštatoval na tlačovej konferencii líder Smeru Robert Fico. Opozičný poslanec Fico v tom má jasno.... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

"Podľa p. Krúpu by to malo asi vyzerať tak, že pokiaľ prokurátor začne konať pre podozrenie z hanobenia rómskeho hrobu, tak je prorómsky, pokiaľ by sa to týkalo židovského cintorína, tak je proizraelský, pokiaľ cintorína v Pezinku, odkiaľ pochádza p. prezidentka, tak je proamerický, atď., atď.," konštatuje europoslanec.

"Ešte dobre, že mám v slovenskom Trestnom zákone ustanovenie § 161 ods. 2/ Tr. zákona, ktorý hovorí o zákaze vytvorenia ľudskej bytosti identickej s inou ľudskou bytosťou, a to je dobre. Bolo by totiž nebezpečné, že Krúpovcov by mohlo byť viac, a to by dobre nebolo," uzavrel Radačovský.

Krúpove perly

Na už aj tak manipulatívnu otázku redaktora denníka Pravda - Ako vnímate to, že generálny prokurátor Maroš Žilinka zdieľal status o zdemolovanom cintoríne, ktorý polícia označuje za ruskú propagandu? Krúpa odpovedal:

"Priznal, čo je jeho srdiečku a jeho mysleniu blízke, a to je Putin, Kremeľ či ruský generálny prokurátor. Toto sa mu páči, takto sa prejavuje a stojí na zamyslenie, čo sa s tým treba urobiť. Má podpísanú zmluvu s ruskou generálnou prokuratúrou, nechce ju vypovedať. V minulosti spravil rôzne kroky, ktoré nasvedčovali, že sú pochybného charakteru a nadŕža Kremľu, a teraz sa podieľa na informačnej operácii Ruskej federácie."

Juraj Krúpa: Matovič je generátor problémov a s generálnym prokurátorom treba niečo urobiť
Podľa Juraja Krúpu, člena poslaneckého klubu SaS, poslanca NR SR, je Igor Matovič (OĽaNO) generátor problémov a hocičo na Facebooku nafúkne na veľké obvinenie. Hodnotenie bývalého straníckeho šéfa Igora Matoviča od ne-lojálneho Krúpu zrejme... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik