Juraj Krúpa: Matovič je generátor problémov a s generálnym prokurátorom treba niečo urobiť
19 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Podľa Juraja Krúpu, člena poslaneckého klubu SaS, poslanca NR SR, je Igor Matovič (OĽaNO) generátor problémov a hocičo na Facebooku nafúkne na veľké obvinenie. Hodnotenie bývalého straníckeho šéfa Igora Matoviča od ne-lojálneho Krúpu zrejme nepoteší. Ten, ale nehodnotil iba Igora Matoviča, ale aj generálneho prokurátora Maroša Žilinku. 

Ku generálnemu prokurátorovi

"Priznal len to, čo je jeho srdiečku blízke - to je Putin, Kremeľ či ruský generálny prokurátor. Toto sa mu páči, takto sa prejavuje a stojí na zamyslenie, čo sa s tým treba urobiť," hovorí v rozhovore Krúpa o tom, že GP zdieľal status o zničení ruských hrobov v Ladomírovej.

Vinná je aj strana SMER - SD

"Nárast proputinovských naratívov tu máme vďaka Smeru a oni sa na tejto vlne vezú. Niekoľko rokov dozadu chceli bojovať s fašistami a teraz s nimi organizujú demonštrácie – komunisti sa spájajú s fašistami. Všetky problémy, ktoré slovenská spoločnosť má, by Robert Fico vyriešil svojsky a plán obnovy by skončil na Súmračnej ulici. Modlime sa, aby skončil na smetisku dejín aj s fašistami a komunistami," vyslovuje prianie poslanec SaS.

Chmelár: Pozrime sa na to, čo v skutočnosti vyhlásil pápež
Militanti sú nadšení. Novinári, "vlajočkári" a podporovatelia vlády sa tešia z toho, že pápež schvaľuje dodávky zbraní na Ukrajinu. Pacifisti sú sklamaní a mnohí sa pýtajú, ako to vlastne myslel. "Po mediálnych správach, že "pápež schvaľuje... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Krúpa sa vyjadril za stranu SaS

SaS je podľa Krúpu pripravená otvoriť ju. Uvedomujú si totiž, že na schválenie opatrení pri energetickej kríze je najvyšší čas. Tie boli, rovnako ako aj schválenie prijatia Švédska a Fínska do NATO odsunuté kvôli politikárčeniu na koniec programu schôdze. 

Návrat do vlády

"Trojkoalícia sa nesplnením podmienky odchodu Igora Matoviča rozhodla ísť do menšinovej vlády. Igor Matovič skôr apeluje na opozíciu, ktorá sa vyjadrila, že nebudú pomáhať SaS s odvolaním Matoviča a vrátením sa do koalície. Takýto návrat by podľa mňa bol veľmi kostrbatý a veľmi náročný. Ťažko si to viem predstaviť, pretože by sa muselo nanovo nastaviť fungovanie koalície," hovorí Krúpa o ich postoji k návratu do vlády, keby z nej odišiel Matovič.

Máte radi aquaparky? Čoskoro bude ich návšteva luxus
Aquaparky plné atrakcií u nás v ostatných desaťročiach nabrali na popularite. Vyrástli takmer v každom väčšom meste. Narastajúca energetická kríza však siahne aj na tieto služby. Niektoré aquaparky zaniknú, iné budú nútené drasticky obmedziť ponuku... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik