Aleksandr Dugin: Sme na pokraji tretej svetovej vojny, ktorú Západ nutkavo presadzuje
19 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Hlavný Putinov ideológ spomína jadrový armagedon. „Sme na pokraji tretej svetovej vojny, ktorú Západ nutkavo presadzuje,“ píše podľa Mandiner vo svojom piatkovom článku Alexander Dugin. Podľa politológa „to už nie je len strach či očakávanie, ale fakt“.

Podľa Dugina je Rusko vo vojne s kolektívnym Západom, NATO a jeho spojencami (aj keď nie so všetkými: Turecko a Grécko majú svoje vlastné pozície a niektoré európske krajiny, predovšetkým, ale nie výlučne Francúzsko a Taliansko, sa nechcú aktívne zúčastniť na protiruskej vojny).

Nebezpečenstvo tretej svetovej vojny je však stále bližšie a bližšie." - hovorí Dugin.

Ukrajinský prezidentský poradca: Orbán nenávidí EÚ a sníva o „ruskom svete“
Mihajlo Podoljak sa neudržal. Maďarsko obvinil z toho, že je trójsky kôň a snaží sa o to, aby sa Európska únia zrútila. Ukrajinský prezidentský poradca Mihajlo Podoljak zverejnil v nedeľu večer na Twitteri silné vety, ktorými útočil na maďarského... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Jadrový Armagedon

Či budú nasadené jadrové zbrane, je podľa Dugina stále otvorenou otázkou, ale „pravdepodobnosť jadrového armagedonu sa každým dňom zvyšuje“.

„Je úplne jasné, a viacerí vojenskí velitelia USA to otvorene hovoria, že Západ nebude spokojný, aj keď sa úplne stiahneme z územia bývalej Ukrajiny, ale usadí sa na vlastnej pôde a bude trvať na „bezpodmienečnej kapitulácii“ ( Jens Stoltenberg), na „deimperializácii“ (Ben Hodges) a na rozkúskovaní Ruska,“ hovorí.

Ukrajinský protiútok: Západný útok

Protiútok ukrajinských ozbrojených síl v Charkovskej oblasti je podľa Dugina priamym útokom Západu proti Rusku. „Každý vie, že túto ofenzívu zorganizovalo, pripravilo a vybavilo vojenské vedenie USA a NATO a prebiehala pod ich priamym dohľadom. Nejde len o použitie vojenskej techniky NATO, ale aj o priamu účasť západnej rozviedky, žoldnierov a školiteľov,“ hovorí.

Oplatí sa teda s chladnou hlavou priznať, že Západ nám vyhlásil vojnu a už ju vedie“ uzatvára podľa maďarského portálu Dugin.

Srbská vláda ustúpila EÚ, Europride v Belehrade sa uskutočnil
Srbské ministerstvo vnútra zakázalo v Belehrade sprievod Europride. EÚ bola sklamaná a Komisárka EÚ pre ľudské práva Dunja Mijatovičová požiadala srbské orgány, aby „stáli na dobrej strane histórie“. Srbská vláda napokon ustúpila a Europride sa... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik