Pellegrini: Politickej časti protestov sa nezúčastníme
20 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Na utorkovej tlačovej besede Peter Pellegrini (Hlas-SD) hovoril o odvolávaní ministra vnútra, o praktikách SaS, ale aj o dnešnom proteste.

Tentoraz sa prezentovali

"Schôdzu sa podarilo otvoriť, nakoľko bol do programu zapracovaný aj návrh novely Ústavy s tým, že o 17. hodine túto novelu podporíme tak, aby prešla do druhého čítania," informoval na úvod predseda Hlasu-SD.

O strane SaS

"Ak sa pozrieme na stranu SaS, tak zatiaľ netušíme, čo to bude za stranu. Či sa bude správať ako tá kobylka vo videu - idem, nejdem, idem, nejdem; pretože zatiaľ jasne neukázali, či sa zaradili do radov opozície, alebo budú takým mačkopsom a v záujme nejakých vecí budú držať vládu, alebo niekedy nie, alebo budú neustále robiť politické obchody," nerozumie Peter Pellegrini postojom SaS a s poľutovaním skonštatoval, že SaS sa len zdržala aj pri hlasovaní o nedôvere ministrovi vnútra.

Hirman radí: Znížte kúrenie o stupeň, znížite spotrebu o šesť percent
V stredu, 21. septembra by mal parlament prijímať opatrenia na pomoc ľuďom v energetickej kríze. Minister Karel Hirman Zastropovanie cien "Za danej situácie nám nezostáva nič iné, ako zastropovanie cien," konštatuje minister Hirman, ktorý ešte... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Eka Balašková

"Prikryla tým všetky jeho prešľapy a neschopnosť riadiť ministerstvo vnútra," pripomenul hlasovanie SaS, ktorá bude trvať na pozmeňovacom návrhu, aby v druhom čítaní bola odobraná možnosť ľuďom v referende vyjadriť svoj postoj. 

"Referendum sa nedá zneužiť, pretože referendum je úspešné, keď sa o tom rozhodnú ľudia, nie politici," povedal.

K dnešnému protestu

Peter Pellegrini sa v mene strany Hlas vyjadril, že hoci protesty podporujú, predstavitelia Hlasu rečniť nebudú, pretože podľa nich treba podporovať občiansku časť protestov. 

"Protesty musia byť čo najširšie, organizované ľuďmi, ktorí zastupujú jednotlivé segmenty, preto sa politickej časti nezúčastníme. Protesty, ak majú mať taký rozmer, ako tie v Prahe, musia byť založené na širšej platorme," upozorňuje predseda Hlasu.

Ďuriš Nicholsonová: Pohovorme si o Borisovi
Liberálnej europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej sarkazmus rozhodne nie je cudzí. Tentokrát si vzala na mušku predsedu parlamentu. Kollárov konzervatívny minister "Boris (sa) hľadá. Tentokrát konzervatívneho ministra školstva. Tento Boris... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik