Hirman radí: Znížte kúrenie o stupeň, znížite spotrebu o šesť percent
20 | 09 | 2022 I Eka Balašková

V stredu, 21. septembra by mal parlament prijímať opatrenia na pomoc ľuďom v energetickej kríze. Minister Karel Hirman 

Zastropovanie cien

"Za danej situácie nám nezostáva nič iné, ako zastropovanie cien," konštatuje minister Hirman, ktorý ešte ako analytik videl túto možnosť ako najrealistickejšiu.

Plynu by malo byť dosť

„Pokiaľ sa nestane nič mimoriadne, pokiaľ všetko bude pokračovať tak, ako opatrenia boli prijaté, tak plynu bude dosť. Na to, aby sme mali reálne dostatok plynu nestačí mať naplnené zásobníky, je nutné aj ich konitinuálne dopĺňanie,“ konštatuje minister hospodárstva. Zároveň upozorňuje na to, že energia vyrobená na Slovensku by mala byť k deispozícii v prvom rade pre slovenský trh a za ceny preň prijateľné.

Matovičovo vytriezvenie: Ľudia chcú pomoc, nie egotripy
V utorok nás čaká pokus o druhé otvorenie schôdze NR SR. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) ju očakáva s optimizmom a s tým, že energetická kríza bude onedlho minulosťou. Piatková dohoda so SaS "Tie požiadavky boli také, že niekto mal pocit,... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Dodávky znegoval Putin

"Teraz už Rusko nie je náš najväčší dodávateľ plynu, ostáva zhruba na tretine. Musím povedať, Bohužiaľ, táto vládna garnitúra prezidenta Putina hodila do koša tie desaťročia vzájomne výhodnej spolupráce v plynárenstve. Toto svojim postupom Putin znegoval, od leta minulého roku nám začal škrtiť dodávky plynu," upozorňuje minister.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik