Matovičovo vytriezvenie: Ľudia chcú pomoc, nie egotripy
20 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

V utorok nás čaká pokus o druhé otvorenie schôdze NR SR. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) ju očakáva s optimizmom a s tým, že energetická kríza bude onedlho minulosťou.

Piatková dohoda so SaS

"Tie požiadavky boli také, že niekto mal pocit, že je premiérom a že si bude diktovať, ako presne bude fungovať parlament a prijmú sa len ich návrhy a keď sa ich návrhy prijmú, tak oni sa potom rozhodnú, či sa budú baviť o tom, že by sa prijali teoreticky aj naše návrhy. Toto je naozaj na hlavu postavené," hovorí Matovič s tým, že on na roikovaní nebol. Konkretizuje však, že medzi požiadavkami SaS bolo aj predsunutie ich návrhov dopredu a že keď sa tak stane, potom budú sulíkovci ochotní hovoriť o návrhoch koalície. 

"To je pyšné, arogantné a povýšenecké. Myslím si, že niekto by mal zliezť z hrušky dole a pozrieť sa na to, čo ľudí trápi. Ľudia od nás očakávajú pomoc, a nie egotripy kohokoľvek," upozorňuje minister.

Robert Fico: Kto je tu vlastne prezidentom?
Robert Fico (Smer-SD) sa v súvislosti so včerajším faux-pas agentúry AP pýta, kto ešte má brať vážne Zuzanu Čaputovú. "Vážený pán prezident Rizman. Keď neznáma právnička Z. Čaputová bojujúca za obchodné záujmy svojej rodiny na skládkach odpadu... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Máme čas

"Postupne, ako budeme mať riešenia energetickej krízy dohodnuté, budeme ich predstavovať. Máme našťastie komfort v porovnaní s Českou republikou, že na domácnosti zatiaľ vyššie ceny energií nedoliehajú ani do konca roka doliehať nebudú. Nechcem tým hovoriť, že máme mesiace času, ale verím, že do pár týždňov bude táto otázka vyriešená," srší optimizmom Matovič.

Minister školstva

"Máme viacerých kandidátov. Registrujem troch veľmi vážnych kandidátov a z nich potrebujem vybrať jedného, aby sme vám ho oznámili. Keď ho budeme mať, tak vám ho oznámim," skonštatoval Igor Matovič.

Juraj Hipš: Hľadáme vodcu križiackej výpravy, alebo ministra školstva?
Pedagóga Juraja Hipša (PS) pobavil predseda NR SR Boris Kollár. Ten chce na post ministra školstva presadzovať konzervatívneho odborníka. Ochrana kresťanov "Boris Kollár bude na ministra školstva presadzovať konzervatívneho odborníka. Chce tak... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik