Ďalší skvelý nápad Európskeho parlamentu, ešte že tam máme Slovákov!
17 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Biomasaker! Európsky parlament (EP) navrhuje ďalšie zvyšovanie ťažby, dotovanie pálenia dreva a jeho zarátavanie medzi obnoviteľné zdroje energie. Na odsúdení tejto absurdnej myšlienky sa zhodli, čuduj sa svete, slovenskí europoslanci z úplne opačných strán politického spektra.

Plyn, urán, voda, slnko sa drevnou hmotou nahradiť nedá

"Ekologicky čisté a zelené Slovensko sa spôsobom, ako bolo schválené v Európskom parlamente, dosiahnuť nedá. Plyn, urán, voda, slnko sa drevnou hmotou nahradiť nedá a spôsobilo by to skutočne biomasaker," myslí si europoslanec a predseda strany slovenský Patriot Miroslav Radačovský.

Nie európskemu biomasakru hovorí aj Michal Wiezik, ekológ a poslanec Európskeho Parlamentu za stranu Spolu.

Vzácna zhoda

"Je pozoruhodné, že pokiaľ osoby verejne činné, pokiaľ politici prestanú uvažovať ideologicky, odosobnia sa od politických strán, ktoré reprezentujú, prestanú byť nepriateľskí voči iným politickým subjektom a riešia veci len odborne, dokážu a vedia vysloviť skutočne odborný a pre všetkých prospešný názor," ohodnotil vzácnu názorovú zhodu na sociálnej sieti Radačovský.

A hneď to aj bližšie vysvetlil. "Na stredajšom hlasovaní v Európskom parlamente som nepodporil kompromisný návrh smernice o obnoviteľných zdrojoch energie, ktorá by mala pochádzať zo spaľovania stromov a ďalších drevných produktov. A po hlasovaní som zistil, že rovnaký názor na danú problematiku majú aj páni Hojsík a Wiezik, a teda platí to, čo uvádzam v prvom odseku tohto statusu."

Matovič: Čo urobím, ak ma SaS odvolá? Presne TOTO a bodka
Závisť. Nenávisť. Pomsta. Tieto tri emócie podľa Igora Matoviča zmietajú Richardom Sulíkom. Hlavne pomstu vidí líder OĽano v očiach svojho bývalého koaličného partnera tak jasne, že už plánuje, čo sa stane po jeho odvolaní. "Jeden skorumpovaný... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Podľa Radačovského v období, keď naše lesy, ale aj lesy ostatných štátov treba chrániť, smernica EP navrhuje zvyšovanie ťažby, pálenie dreva ako obnoviteľného zdroja energie, čo je skutočne holý nezmysel a podporuje len „biznis s biomasou“.

Hľadanie alternatívnych zdrojov energie nesmie byť podľa Radačovského bezhlavé a odborne nepodložené. Nesmie spôsobovať ničenie lesov a biodiverzity. Dotovanie spaľovania kmeňov stromov a iné skutočne nedomyslené postupy a riešenia uvedené v smernici, pripravujú domácnosti o drevo na kúrenie a nábytkárske spoločnosti a drevospracujúci priemysel o surovinu.

Nie európskemu biomasakru

K jeho názoru sa na sociálnej sieti pripojil aj Wiezik. "V čase, keď lesy členských krajín horia a schnú, parlament navrhuje ďalšie zvyšovanie ťažby, dotovanie pálenia dreva a jeho zarátavanie medzi obnoviteľné zdroje energie. Je to cesta ako zničiť lesy, navyše drzo natretá na zeleno. Preto takýto návrh nemôžem podporiť."

Čo spája Lipšica, túto vládu a ŠtB? Hlasák Šutaj Eštok vám to vysvetlí
Je to jedna banda! Matúš Šutaj Eštok z mimoparlamentného Hlasu-SD si dal tú prácu a zavŕtal sa do histórie. Ak chcete vedieť, čo spája Daniela Lipšica, súčasnú vynovenú vládu a komunistickú štátnu bezpečnosť, podľa hlasáka je odpoveď... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik