Ocenili hasičov
17 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Hasičským činom roka 2020 za technický zásah a odstraňovanie následkov po tornáde, ktoré zasiahlo obec Gemerská Ves v októbri 2020, ocenili v piatok (16. 9.) v Banskej Bystrici kolektív piatich členov Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Gemerská Ves a príslušníkov Operačného strediska Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval hovorca KR HaZZ Matúš Kondela.

Za zásah pri tornáde v Gemerskej Vsi i povodni v Rudne n. Hronom

V rámci už 8. ročníka podujatia s názvom Hasiči Hasičom 2020-2021, ktorý organizovalo KR HaZZ v Banskej Bystrici spolu s Krajskou organizáciou Dobrovoľnej požiarnej ochrany v Banskej Bystrici, boli hasičským činom kolektívu za rok 2021 v kategórii zásahová činnosť ocenené hasičské stanice v Novej Bani, Žiari nad Hronom, Pliešovciach.

Tiež Operačné stredisko KR HaZZ Banská Bystrica a DHZ Banská Štiavnica-Štefultov, Banská Štiavnica, Nová Baňa, Hodruša Hámre-Kopanice, Hliník nad Hronom, Horné Hámre, Hrabičov, Pitelová, Župkov a Brehy, a to za technickú pomoc po pretrhnutí hrádze v obci Rudno nad Hronom v máji 2021.

Ďalší skvelý nápad Európskeho parlamentu, ešte že tam máme Slovákov!
Biomasaker! Európsky parlament (EP) navrhuje ďalšie zvyšovanie ťažby, dotovanie pálenia dreva a jeho zarátavanie medzi obnoviteľné zdroje energie. Na odsúdení tejto absurdnej myšlienky sa zhodli, čuduj sa svete, slovenskí europoslanci z úplne... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Okrem zásahovej činnosti udelili ocenenie aj za preventívno-výchovne pôsobenie jednotlivcom, a to inšpektorovi Viliamovi Hláčikovi, členovi DHZ Brusno. V kategórii preventívno-výchovné pôsobenie udelili ocenenie ôsmim členom DHZ Fiľakovo, ktorí realizujú interaktívnym spôsobom preventívne protipožiarne prednášky pre žiakov a táborníkov vo Fiľakove. Deviatim hasičom dobrovoľníkom, ktorí sa výrazne zaslúžili o rozvoj dobrovoľného hasičstva, udelili medaily sv. Floriána.

"Poslednou oceňovanou kategóriou bolo ocenenie za významný prínos v oblasti ochrany pred požiarmi, ktoré získal Dušan Sľúka," doplnil Kondela. V rovnakej kategórii udelili ocenenie aj Ivanovi Chromekovi.

Na konci celého podujatia bola odovzdaná putovná sekera ako symbol tohto spoločného podujatia profesionálnych a dobrovoľných hasičov zástupcovi obce Kriváň Miroslavovi Hanzelovi. Práve v tejto obci sa na budúci rok uskutoční 9. ročník podujatia Hasiči Hasičom za rok 2022.

Flašík si dal inzerát: Nevykupujete čipy? Ozval sa aj Greksa
Aby vám ruskí vojaci nemuseli kradnúť pračku či chladničku, Fedor Flašík prišiel s dobrým nápadom. Ruská armáda vyberá čipy z umývačiek riadu a chladničiek na opravu svojej vojenskej techniky! Presne toto vyhlásila na pôde Európskeho parlamentu... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik