Aké proroctvá zanechal svetu stredovek? Nepotešia vás
17 | 09 | 2022 I Milan Laca

Obrovské balvany sa objavili z vody, stredoveké proroctvá.

Európania tento rok videli „hladné kamene“. V stredoveku boli predzvesťou sucha, ktoré sa v tých časoch považovalo za skutočný koniec sveta. Boli aj iné zlé znamenia. 
Dokonca aj kamene hovorili
Obrovské balvany sa objavili z vody v riekach v Nemecku, Rakúsku, Francúzsku, Holandsku a Taliansku a inde. Najstaršie sú zo 14. storočia. Mnohé sú plné dátumov. A niektoré nesú dokonca špeciálne správy. Napríklad varovanie na kameni z Labe pri českom Dečíne znie: Wenn du mich seehst, dann weine (v preklade, "Ak ma uvidíš, plač").
 
Pred stáročiami slúžili „hladné kamene“ ako ukazovatele vodnej hladiny.  Keď sú skryté pred očami,  znamená to, že doba je relatívne prosperujúca. Ale keď sa objavili, všetci pochopili - očakávajte nešťastie. Faktom je, že v stredoveku boli obyvatelia strednej Európy úplne odkázaní na úrodu.  Ak hladina vody klesla, všetky plodiny vyhynuli. Okrem toho sa zastavila riečna plavba. V dôsledku toho nastal hladomor.
 
Tieto „hydrologické orientačné body“ sa naposledy objavili počas sucha v roku 2018. Ale to súčasné sa môže stať najhorším za posledných 500 rokov.
Európske observatórium pre sledovanie sucha uvádza, že dnes sa 64 percent území regiónu nachádza vo vysoko rizikovej zóne. Preto mnohí vnímali balvany „vystupujúce z vody“ ako znak hroziacich problémov.
 
Podľa Nostradama Karola III. čoskoro nahradí nečakaný nástupca!
Odborník na proroka Nostradama prichádza ohľadom nového kráľa Karola III. so šokujúcim tvrdením - jeho vláda vraj nepotrvá dlho a na trón nastúpi úplne nečakaný náhradník! Britský portál Daily Star zverejnil tvrdenie publicistu Mario... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková
 
Pravidelná smola
 
„Hladné kamene“ nie sú jedinou predzvesťou blížiacej sa katastrofy. V stredovekej Európe sa báli aj zvláštnych nebeských telies. Voľným okom ich bolo možné pozorovať pomerne dlho. Potom nasledovala séria nešťastí.
 
V roku 1066 v Anglicku  bola  „jasná hviezda s chvostom“  znamením  smrti kráľa Edwarda Vyznávača. Zvláštnou zhodou okolností  v tom istom roku panovníka zabili.  Ten istý astronomický objekt sa spomína aj v starých ruských prameňoch. Zápis bol urobený v roku 1222, keď sa na ruských hraniciach objavili Tatári. Až koncom 17. storočia anglický astronóm Edmund Halley zistil, že v oboch prípadoch išlo o ten istý jav – kométu, ktorá sa každých 75 – 76 rokov vracia k Slnku. 
 
Súdne orákulum
 
Francúzsky lekár a veštec Nostradamus sa tiež obrátil na nebeské telesá. Pri zostavovaní horoskopov vychádzal z polohy hviezd, pohybu planét a iných javov. Jeho proroctvá sa však okamžite nestali populárnymi.  Ani kráľ Henrich II., ktorému predpovedal rýchlu smrť, nebral Nostradamove slová vážne. Po tejto udalosti však autorita veštca vzrástla. Začala sa k nemu obracať všetka vtedajšia šľachta a nielen francúzska. Slávny jasnovidec sa zaoberal udalosťami, ktoré mal svet zažiť v nasledujúcich storočiach.
Koniec bol úplne na začiatku
V stredoveku však nielen jednoduchí mnísi, ale dokonca aj pápeži zanechali početné proroctvá svojim potomkom. Hovorili aj o knonci sveta. Pápež Silvester II., opierajúc sa o slová Jána Teológa o „tisícročnom kráľovstve“, predpovedal Armagedon na 1. januára 1000. Nič také sa však nestalo. A pápež, ktorého ľudia pre jeho učenosť dlho podozrievali zo spojenia s diablom, bol nútený utiecť z Ríma.
 
Pápež Inocent III. sa rozhodol  spojiť koniec sveta s arabským kalifátom, ktorý naberal na sile. Usúdil, že udalosť by sa mala uskutočniť v roku 1284. Pretože tento rok je 666. od nástupuv  islamu. Moslimskí dobyvatelia úplne zlomili moc križiakov na východe.
 
Čo predpovedala americká jasnovidka
Zabudnutá americká veštkyňa. Američania boli spočiatku voči predpovediam Jean Dixonovej veľmi skeptickí. Keď však oznámila, že videla blížiacu sa smrť prezidenta Kennedyho a krásnej Marilyn Monroe a potom sa jej proroctvá naplnili, Amerika stuhla... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Milan Laca
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik