Babku dáme preč. Smrdí
16 | 09 | 2022 I Mária Škultétyová

Vláda na seniorov kašle. Radšej dáme na vojnu ako im. Nech bárs aj pokapú! V sociálnych zariadeniach im ubližujú, týrajú ich. Starí ľudia sú na ťarchu. Je to smutné. Ale najhoršie je to, keď starým ľuďom ubližujú vlastní.

„O tých deťoch si pekne napísala, “ povedala mi kamarátka, keď si prečítala môj článok Tri veci obdivuj. „ Niektoré detské mozgové pochody sú neuveriteľne  nenapodobiteľné. Náš malý vnúčik  povedal tatinovi: „Tati, poďme sa očkovať.“ Tatino nerozumel. Až keď sa mu malý zadíval do očí, až potom pochopil.  Tak sa očkovali.

Čo sa starých ľudí týka, tak tam som smutnejšia. Ich vedomosti nahradil google a vráskavá a milá tvár je na ťarchu. Dnes chcú byť všetci mladí aj za cenu, že niektorí vyzerajú smiešne.  Aj v nemocniciach, kde skladajú prísahu, sa k starým ľuďom správajú ako k materiálu, ktorý si už svoje odžil.  A z toho som fakt smutná, prepáč!  Nedávno som tiež počula, ako mladá slečna hovorí kamarátom: „Babku dáme preč. Smrdí ako staré kvetiny vo váze.“ Zostala som stáť a normálne som onemela.  Nemohla som zareagovať, slečnu som nechcela zahanbiť. Smutné veci niekedy život prinesie, ale, našťastie, spolu s tými veselšími.

Niekde som počula, že ako žiješ, tak starneš, niekto plný hnevu a pomsty a niekto plný lásky a úsmevov.“

Myslím, že  tieto slová nepotrebujú komentár.

Autor: Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Aj prezidentka je len človek – ale človek nadobyčajný
Byť prezidentkou, to nie je len pekne sa obliekať, nosiť sa ako Anča Malinová. Prezidentka musí čítať prejavy, vyznamenávať, lietať po svete, podávať si ruky, fotiť sa, usmievať sa. A to ani zďaleka nie je všetko. Byť prezidentkou je ťažké Ťažké... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik