Hlas ľudu: Aj prezidentka je len človek – ale človek nadobyčajný
12 | 09 | 2022 I Mária Škultétyová

Byť prezidentkou, to nie je len pekne sa obliekať, nosiť sa ako Anča Malinová. Prezidentka musí čítať prejavy, vyznamenávať, lietať po svete, podávať si ruky, fotiť sa, usmievať sa. A to ani zďaleka nie je všetko.

Byť prezidentkou je ťažké

Ťažké je naučiť sa, kedy a na koho sa usmievať, na koho mračiť a komu ukázať prísnu tvár. Viete si predstaviť, že by detičkám v škole ukázala odutý ksicht?  Utekali by domov a viac by sa ta nevrátili. A nepríjemnosť by si vyrobila, keby sa čo len trošku usmiala na Fica.  Nie pohŕdavo, milo a úprimne, ako to len ona vie.  Ešte by si Robo myslel, že je doňho, že ho miluje. To by mohlo na obidvoch stranách vyvolať žiarlivosť a možno až “manželskú“ krízu. A to hádam pani prezidentka nechce. Preto sa nesmie pomýliť.

Hlas ľudu: Pani prezidentka, chceli ste sa odstrihnúť a teraz radíte. Ďakujeme, ale nám sú vaše rady naprd
Pozorne som si prečítala úsporné opatrenia v Prezidentskom paláci. Škoda len, že ste neporadili aj nám, čo v Paláci nebývame. Keďže vy a vláda, ktorú ste posvätili, na nás vôbec nemyslíte, my si musíme poradiť sami. Veď si aj poradíme. Ako budem... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Mária Škultétyová

Aj keď je pravda, že mýliť sa je ľudské. Teda aj prezidentské. Lebo, pri všetkej úcte k prezidentke,  aj ona je len človek. Ale nie človek obyčajný, prezidentka je človek nadobyčajný. Čosi viac ako ja, ako ty, my alebo vy. Preto sa  o prezidentských omyloch a prešľapoch hovorí viac ako o tých našich. Ale zas, nie tak celkom. Alebo ako kedy.   Lebo máme dva druhy novinárov. Jedni, čo ju chránia a idú sa z nej zblázniť.  A druhí,  z ktorých sa zas ide zblázniť ona.

Veru ide. Darmo to dáva na Matoviča, darmo sa vyhovára na poradcov, keď jej „zlé jazyky“ vyčítajú „prúser“ s udeľovaním vyznamenaní. Je to hanba, že prezidentka nepozná ani len  minulosť svojho národa. Asi preto mu nerozumie. A ten národ zas nerozumie jej. Pýta sa, prečo išla lietať, keď Vláda prvého apríla kolabovala. Je to jej vláda, preto sa musí hanbiť  a niesť zodpovednosť za toho gašparka na čele. Za všetkých, ktorí pokazili všetko, čo do rúk chytili.

Autor: Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Zuzana Čaputová v legínach vyvolala ošiaľ. Len aby sme sa nepototo! Brzdite, novinári, nerobte z prezidentky celebritu!
Mnohí si pamätáme na gýčovú fotku novozvolenej prezidentky, ktorú priniesol časopis Týždeň. Fotka obletela celé Slovensko. Politológ a historik Eduard Chmelár vtedy napísal, citujem: „Ako sa vyrába morálny gýč Použi romantický obraz nemeckého... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik