B. Kollár rokuje o riešení situácie s parlamentnými stranami individuálne
16 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) rokuje individuálne s parlamentnými stranami o riešení situácie a fungovaní parlamentu. Počas piatka sa stretol so zástupcami SaS. Pre TASR to uviedla Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová. Ak by individuálne rokovania k ničomu neviedli, predseda podľa jej slov nevylučuje ani zvolanie okrúhleho stola, no momentálne to nie je aktuálne.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pre TASR doplnila, že sa stretli so zástupcami koalície a vymenili si predstavy o ďalšom fungovaní. Liberáli chcú napríklad, aby sa medzi prvými na riadnej schôdzi prerokovali zákony týkajúce sa riešenia energetickej krízy a pomoci ľuďom. "Čakáme na reakciu. Je snaha sa dohodnúť, uvidíme, aká bude finálna dohoda," uviedla. Dodala, že v utorok sa SaS bude prezentovať, a tým podporí otvorenie schôdze.

V parlamente sa mala počas týždňa začať plánovaná riadna schôdza, plénum však nebolo uznášaniaschopné. Neprezentovali sa poslanci z SaS ani zvyšok opozície. Kollár preto odsunul začiatok rokovania na utorok (20. 9.). SaS dopredu avizovala svoj postup. Chcela si urobiť prieskum parlamentných síl a zistiť, kto z opozície pomôže menšinovej vláde otvoriť rokovanie.

Aktuálne! Z minúty, na minútu
Aktuálne! Z minúty, na minútu o dianí na Slovensku, zo Zahraničia, z regiónov Slovenska, ale aj z oblasti ekonomiky. Už nemusíte hľadať inde. Buďte v obraze! Iba s Hlavným denníkom. 20:40 S koronavírusom bojujeme už dva roky a ani dnes nevieme, či... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik