Kam až siaha fóbia! (VIDEO)
15 | 09 | 2022 I Milan Laca

Polícia v Rige zaradila pieseň „Kaťuša“ medzi symboly totality.

Vedúci oddelenia pre styk s verejnosťou polície v Rige Tom Sadovskis vyhlásil, že v Rige je zakázané verejne používať symboly totalitných režimov. Odpovedal tak na žiadosť skupiny rusky hovoriacich dôchodcov v Lotyšsku. Informuje o tom portál bb.lv.

Zákaz

„Zákon stanovuje zákaz používania symbolov totalitných režimov na verejných miestach. Zákaz zahŕňa napríklad hymnu ZSSR alebo iné piesne oslavujúce totalitný režim, ako napríklad „Kaťuša“ a podobne,“ uviedol Sadovskis.

Za porušenie zaplatia

Sadovskis dodal, že za porušenie zákona hrozí administratívna sankcia vo forme napomenutia, alebo pokuty od 350 do 2 900 eur.

Kaťuša

Voči Rusom tvrdo

Lotyšská vláda už  obmedzila vstup Rusov so schengenskými vízami do krajiny na turistické účely. Lotyšský parlament vyhlásil  11. augusta vyhlásil Rusko za sponzora terorizmu a vyzval krajiny EÚ, aby okamžite pozastavili vydávanie víz občanom Ruskej federácie a Bieloruska. Podľa poslancov pobaltskej republiky, Ruská federácia už mnoho rokov „podporuje a financuje teroristické režimy a organizácie“. Navyše, podľa Lotyšska to Rusko robí priamo aj nepriamo.

Zjavne proamerický minister Káčer: Putin je zločinec
Nový minister zahraničia Rastislav Káčer vo svojej funkcii nie je ani týždeň, no svoje rusofóbne smerovanie už prezentovať stihol. Tento výrazne proamerický minister sa vyspovedal v Denníku N. Keď prišla ponuka, nepremýšľal S ponukou, aby sa ujal... Čítať ďalej
15 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik