Sankcie mali byť tvrdé voči Rusku, nie voči Európanom!
14 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Komisia pri zavádzaní sankcií sľubovala niečo iné. Sankcie vojnu neukončili. Svoju výčitku adresoval priamo Ursule von der Leyenovej maďarský poslanec Európskeho parlamentu za stranu Fidesz Deutsch Tamás.

"Ako dieťa žida, ktorý prežil holokaust, presne viem, aké neľudské je ničenie vojny. Všetci stojíme na strane napadnutých." - cituje maďarského politika portál mandiner.hu.

Svoj prejav predniesol na stredajšom diskusnom dni Európskeho parlamentu v Bruseli a pripomenul, že keď sa začiatkom leta sankcie prijímali, Európska komisia sľúbila, že sankcie položia Rusko na kolená. Sľúbilo sa, že sankcie budú tvrdé voči Rusku, nie voči Európanom.

"Sľubovali ste, že sankcie ukončia vojnu. Ale koniec vojny nevidíme ešte ani teraz" - zdôraznil. 

Poukázal na to, že Európania schudobneli, naopak Rusko zbohatlo. Zároveň v Európe ceny energií prudko vzrástli, kým na druhej strane Rusko získalo príjmy v neuveriteľných výškach. Od zavedenia sankcií rastie inflácia napriek sľubom obrovským tempom a v Európe hrozí kríza a nedostatok energií.

"Komisia pri zavádzaní sankcií sľubovala niečo iné" - smeroval svoje slová priamo predsedníčke Európskej komisie.

Minister Karas a jeho známosti
Nový minister spravodlivosti Viliam Karas figuruje v spoločnosti spolu s Výbohovým blízkym človekom. Na otázky v spojitosti s činnosťou firmy alebo jej majiteľov neodpovedá. Tiež sa nestotožňuje s rušením toľko skloňovaného paragrafu 363. Podľa... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik