Minister Karas a jeho známosti
14 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Nový minister spravodlivosti Viliam Karas figuruje v spoločnosti spolu s Výbohovým blízkym človekom. Na otázky v spojitosti s činnosťou firmy alebo jej majiteľov neodpovedá. Tiež sa nestotožňuje s rušením toľko skloňovaného paragrafu 363.

Podľa informácií hnonline.sk Viliam Karas figuruje v akciovej spoločnosti ALFA GROUP SR, kde už desať rokov sedí v dozornej rade, predsedom ktorej je Ivan Šubrt. Je známe, že Ivan Šubrt je blízkym spolupracovníkom oligarchu strany Smer Miroslava Výboha, obžalovaného z korupcie.

"Šubrt šéfoval Výbohovej zbrojárskej spoločnosti WILLING, ktorá v minulosti získavala lukratívne štátne zákazky, a ostal v nej aj po údajnom odchode Výboha z firmy. Šubrt bol aj predsedom predstavenstva Výbohovej spoločnosti WILLING C&S, ktorá sa neskôr premenovala na AMW C&S a obchodovala s nehnuteľnosťami v hlavnom meste. V roku 2019 napríklad predala lukratívnu historickú budovu bývalého generálneho riaditeľstva Slovenského národného divadla na Gorkého ulici medzinárodnej poisťovacej spoločnosti." - uvádza hnonline.sk.

Je zle a bude ešte horšie!
Potravinová bezpečnosť štátu môže byť ohrozená, tvrdia slovenskí potravinári, ktorí upozorňujú na závažnosť situácie v prípade, ak štát adekvátne nezasiahne formou kompenzačných schém vysokých cien energií. Bez pomoci nebudú ani slovenské rožky,... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Stručné vyjadrenia ministra Karasa

Minister Karas sa stručne vyjadril, že v menovanej spoločnosti poskytoval právne služby bežnému klientovi, svojmu spolužiakovi z detstva a tiež že súčasťou výkonu advokácie je bežné zastupovať záujmy klientov aj prostredníctvom členstva v orgánoch obchodných spoločností. Dodal aj to, že jeho klient nepatrí medzi žiadne z osôb, ktorých mená sa v súvislosti so spoločnosťou spomínajú.

Úrad špeciálnej prokuratúry obžaloval Miroslava Výboha z prijímania 150-tisícového úplatku pre Petra Pellegriniho a súd ho čaká už o pár dní. Výboh prebratie peňazí popiera, o skutku však vypovedajú bývalý prezident Finančnej správy František Imrecze a podnikateľ Michal Suchoba, ktorí vinu zároveň priznávajú. Československý veľzbrojár Jaroslav Strnad je od roku 2018 spolu s Karasom v menovanej akciovke ako podpredseda predstavenstva. Spolu so synom ovláda najväčší zbrojársky podnik na Slovensku MSM Group. Zaujímavosťou je, že firma Liwa Arms Slovakia, ktorá je majetkovo aj personálne prepojená s Robertom Kaliňákom sídli v areáli spoločnsoti patriacej do portfólia Strnadovej rodiny.

Veronike Remišovej nevadí menšinová vláda. Vyzýva k prebudeniu sa!
"Áno, je tu menšinová vláda, ale menšinovú vládu má aj francúzsky prezident Macron, no riadne to funguje a prijímajú sa zákony," uviedla Veronika Remišová (Za ľudí), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Na sociálnej... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Firma ALFA GROUP SR už celé roky vykazuje minimálny obrat, preto je otázne, čo vlastne robí a či, a ak áno z akých prostriedkov je Karas za výkon svojej funkcie odmeňovaný.

Na strane Žilinku

„Nesúhlasíme s odobraním právomoci generálneho prokurátora zasiahnuť do nezákonného trestného stíhania,“ postavil sa Viliam Karas ako prezident Slovenskej advokátskej komory na stranu generálneho prokurátora Žilinku vo veci korupčných obvinení exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského či Jaroslava Haščáka.

Americký prezident Joe Biden sa po svojom prejave stratil na pódiu (Video)
Americký prezident Joe Biden sa po svojom prejave stratil na pódiu Americký prezident Joe Biden vystúpil v pondelok v prezidentskej knižnici a múzeu Johna F. Kennedyho v Bostone. Biden po svojom príhovore poďakoval publiku za pozornosť a následne... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik