Matovič prerazil ďalšie dno. Ľudia mu odkazujú: Nastúpte na liečenie, pán minister!
10 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Minister financií Igor Matovič znova prestrelil. Vo svojom piatkovom večernom statuse sa opäť raz štylizoval do postavenia prenasledovaných a zabíjaných Židov počas holokaustu. No ľudia ho nešetrili.

"Pred 81 rokmi sme sa rozhodli stať nadľuďmi. V čase ťažkej ekonomickej krízy a vojny sme sa rozhodli označiť desiatky tisíc našich spoluobčanov za menejcenných. Prijatím Židovského kódexu sme Židom zobrali právo na rovnosť a dôstojnosť. Ich ponižovanie sme prehlásili za priam spásonostné násilie. Židovský kódex spustil totálnu dehumanizáciu mýtického nepriateľa s cieľom odventilovať si svoju frustráciu na nevinných ľuďoch. A je mi to veľmi ľúto," uverejnil v pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia 9. septembra Matovič na sociálnej sieti.

A pridal aj otázku, ktorá rozprúdila pod jeho statusom ohnivú diskusiu: "Nepripomína vám konanie vtedajších fašistov konanie dnešných samozvaných majiteľov pravdy? Opäť si našli svojich “Židov” a opäť s cieľom ich totálnej dehumanizácie. Odporné vtedy, odporné dnes."

Ľudia mu naložili: Čože, čože, panáčik nám skĺzol z manickej fázy do depresívnej?

Eva: Áno máte pravdu. Takto pred rokom ľudia ktorý sa nechceli ockovat a podrobiť testovaniu boli nazývaní opice, dezolati a všelijakými mennymi chutoveckami. Presne pred rokom bola tiež istá skupina dehumanizovana, (bez testu ani k lekárovi) O rovnosti spred roka sa nemôžeme ani bavit. Áno dnes je to sofistikovanejšie a dá sa to inak pomenovať. Pán Matovic odporúčam vám ak chcete mat z tejto tematiky viac info prečítajte si knižne tituly ako: Sonderkomando, Vlak na slobodu, útek z pekla, odsúdená pre zivot a pod.

Lubomír: Pán minister financií, ktorý sa do financií nevyzná. Dali ste si lieky dnes prosím?

Fico Pellegrinimu: Si pripravený?
V piatok (9. septembra) bol hosťom relácie Braňo Závodský naživo predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Okrem iného hovoril o možnom vývine situácie okolo referenda. Na to sa cez sociálnu sieť ohradil predseda Smeru-SD Robert Fico. U Závodského... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Martin: Igor, dajte smer lekár...radím Vám to ako lekár, verte mi

Laco: "To je hrozne co ste napisali, takto ste si nepripomenuli obete holokaustu, ale naopak, ste kvoli vlastnej sebestrednosti zneuctili ich pamiatku. To ze s Vami niekto nesuhlasi, je k vam kriticky, alebo ma vyhrady voci tomu ako uplatnujete moc - napriek tomu ze mate pocit ze vam krivdi - nie je holokaust, ale demokracia. Sebastrednost Vam uz tak zatemnila usudok, ze tancujete na hroboch nevinnych obeti. Prirovnavanie by Vam uz skor sedelo skor k tym, ktori posielali tych Zidov do plynu, siali nenavist, presvedceni o svojej bohorovnosti mali pocit ze im oponenti, media, demokracia, Zidia, demokrati skodia a tie zverstva konali prave v mene "vyssieho dobra", pre "statnost", "narod", "lud", "rodiny"..."

Erik: "Vy ste obyčajný sebastredny vred. Nieco tak nevhodne a porovnávať a zneuctil pamiatku holokaustu.. Toto si dovoli iba mimoriadne hlúpy a neskutočne neúctivý smrad."

Taňa: "Este vacsi ... nez sme si mysleli…Ked uz mas pocit, ze hlbsie sa padnut neda, na Igora sa da spolahnut. S prehladom prerazi aj to najhlbsie dno, a to sme si uz zazili inych nimandov…"

Flašík o predčasných voľbách: Zabudnite! Oni už na demokraciu rezignovali
Nazývali ho reklamný mág. A veru dopomohol k vládnutiu mnohým. Dnes sa už do politiky príliš nehrnie, to však Fedorovi Flašíkovi nebráni komentovať verejné dianie na sociálnej sieti. A veru ho aj komentuje, väščinou stručne, jasne a výstižne. Takto... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Rastislav: "coze coze, panacik nam sklzol z manickej fazy do depresivnej?"

Ďurko: "My sme sa rozhodli?? Snad vy ste sa rozhodli dva roky dozadu...Nastupte na liecenie pan minister..."

Kristy: "Vám ukradol Blaha Facebook…? Hanbite sa za seba. Keby ste namiesto toho času, čo trávite na FB radšej robili niečo užitočné. Takéto prirovnania sú absolútne nevhodné."

Lucia: "Možno sa mi to iba zdá, ale nechce náhodou Váš obľúbený poslanec Gyimesi zakazovať dúhovú vlajku a prispievať k vymazávaniu jednej skupiny obyvateľstva?"

Rudy: "Veď je to zlé ,ale pred časom tiež niekto označil ľudí za menejcenných a nazýval ich napr.dezoláti ,opice atď"

Chmelár prezidentke: Nie sme ani kolónia, ani britské domínium!
"Keď toto počuli protokolisti, museli si trhať vlasy," hodnotí politológ Eduard Chmelár rozhodnutie prezidentky SR Zuzany Čaputovej na počesť zosnulen britskej kráľovnej spustiť vlajky na pol žrde. Prehnala to "Prezidentka Slovenskej republiky... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik