Farkašovský: Európa platí obrovskú daň
11 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Novinár a exposlanec Karol Farkašovský upozorňuje, že zbrane, demagógia a peniaze sa vždy mali navzájom radi. Vo svojom statuse upozorňuje na to, ako spolu súvisia.

Obyvatelia Únie ochladli

"EÚ a jej členské štáty majú problémov vyše hlavy. Vedenie Únie očividne nie je schopné kritického pohľadu na svoje rozhodnutia. A už vonkoncom nie je schopné ich revidovať. Neúmerné zdražovanie, energetická kríza, hospodársky a spoločenský rozvrat vyvolali u európskej verejnosti ochladnutie podpory Ukrajiny a jej sústavných žiadostí a nárokov na pomoc," analyzuje situáciu v EÚ bývalý poslanec NR SR Karol Farkašovský.

Demagógia rozkvitá

"Manželka ukrajinského prezidenta sa v Londýne nechala počuť, že keby viac pomoci prúdilo na Ukrajinu, európska kríza by sa rýchlejšie vyriešila. Zakladajúci člen skupiny Pink Floyd Roger Watters jej to vytmavil veľmi jasne a priamo. Faktom je, že Ukrajina už ľudí unavuje. Miliardy eur a dolárov – najnovšie zase sľúbených 5 miliárd eur od ministrov financií EÚ - sa tam strácajú ako v bezodnej studni. Viesť vojnu už ani za cudzie peniaze nie je jednoduché," upozorňuje Farkašovský.

Spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd skritizoval Olenu Zelenskú: Tragicky sa mýlite!
Spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd Roger Waters v novom otvorenom liste na sociálnej sieti skritizoval Olenu Zelenskú, píše portál Clash Music. Antimilitaristický postoj Hudobník s antimilitaristickým postojom sa proti vojne prezentuje aj vo... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Kŕmime čierny trh

"Zbrane, ktoré im posielajú agilní západní politici im nestačia a končia bohvie kde. Silnejú podozrenia, že sa nedostávajú na miesta určenia a že prekvitá čierny trh. Nikto zo západných politikov sa zatiaľ oficiálne nevyjadril, či a kto vôbec kontroluje osud dodaných zbraní po prekročení ukrajinských hraníc. Takto môže vojnový konflikt trvať roky. Zarábať na ňom bude zbrojný priemysel a čierny trh," upozorňuje novinár.

A kde zostal mier?

"Médiá už mesiace nespomenuli slovo MIER. Hovoria iba a jedine o vojne - kto a ako postupuje, kto je v ofenzíve, koľko vojakov padlo, koľko techniky je zničenej... No bez spoľahlivých zdrojov, z ktorých by sa to dalo overiť. Takže v éteri lietajú „haus-numerá“ a ľudia tomu už neveria. Informácie a k tomu ešte také citlivé, ktoré sa týkajú vojny, treba aj verifikovať. Je to priam nevyhnutné pri tom šialenom poklese dôveryhodnosti médií, akého sme svedkami na Slovensku i v Európe," poznamenáva Farkašovský.

Slaboduché nápady bez efektu

"Každému je už jasné, že Európa platí obrovskú daň za to, že sa nechala politikmi vmanévrovať do vojnového konfliktu s ktorým nemá nič spoločné. Iba to, že vnútorné problémy Ukrajiny ako štátu s enormnou korupciou a hlbokými neriešenými národnostnými spormi si donedávna ani Európa ani svet nevšímali. Teraz to nahrádzajú prehnanou aktivitou, pretekmi v slaboduchých nápadoch ale žiaľ nie v prospech mieru," odhaľuje drsnú pravdu dlhoročný novinár.

Spisovateľ Bakoš ironicky: Čaká nás vláda skutočných odborníkov
Všetkých spoluobčanov citovo spätých s koalíciou nesmierne prekvapilo, že z nej vystúpila hneď jedna celá politická strana. Nedalo sa to očakávať, lebo toto šokujúce rozhodnutie strana SaS oznámila iba dva mesiace vopred, čo má nepochybne charakter... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Diplomacia ako Šípková Ruženka

"Diplomacia totiž nielen spí ale pritom aj statočne chrápe. Akosi ju neprebúdzajú ani salvy raketometov. Nikoho to netrápi. Prvé a najdôležitejšie sú stále zbrane, zbrane, zbrane a peniaze. Pritom existujú aj omnoho efektívnejšie a lacnejšie riešenia. Stačí si sadnúť za stôl a začať so všetkou vážnosťou skloňovať slovo mier. Čím skôr, tým lepšie. Inak to páni „politici“ nepôjde. A vy to veľmi dobre viete. Prestaňte sa hrať na samaritánov, zostúpte z výšin svojej spupnosti, priznajte omyl a konajte po novom," vyzýva politikov Farkašovský.

Nechceme byť frustrovaná masa

"Ľudia v EÚ vás tam nevolili preto, aby ste ich ignorovali, aby ste ich zbedačovali, aby ste ich nútili trpieť, aby ste z nich urobili nesvojprávnu frustrovanú 500 miliónovú masu. Masu ľudí, ktorú opíjate demagógiou o tom ako Ukrajina bojuje za Európu, či rečami o nejakej jednote a súdržnosti v studených bytoch, bez tepla, bez svetla, hladných, smädných, chorých, neistých a vystrašených. Môžu vám ukázať aj inú tvár a silu. Už totiž vedia, že Elity urobia iba to, čo im my ako Väčšina dovolíme," varuje novinár a politik Karol Farkašovský.

Anna Belousovová: Kde ostal zdravý rozum?
Týmto bonmotom ukončuje politička Anna Belousovová svoju úvahu o mediálnom šialenstve, ktoré vyvolala smrť britskej panovníčky. Fyzikálne zákony "Vo svete stále platí fyzikálny zákon, že každá akcia vyvoláva reakciu. V slovenských pomeroch by sa... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik