Anna Belousovová: Kde ostal zdravý rozum?
10 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Týmto bonmotom ukončuje politička Anna Belousovová svoju úvahu o mediálnom šialenstve, ktoré vyvolala smrť britskej panovníčky.

Fyzikálne zákony

"Vo svete stále platí fyzikálny zákon, že každá akcia vyvoláva reakciu. V slovenských pomeroch by sa tento zákon dal aplikovať na spoločensko- politické dianie asi v tom zmysle, že ak sa debilizuje politika, debilizuje sa aj časť spoločnosti," píše v úvode politička.

Čo ju o tom presvedčilo

"Presvedčili ma o tom reakcie na úmrtie anglickej kráľovny. Na jednej strane niektorí politici a známi ľudia prejavovali pred médiami taký smútok až zúfalstvo, akoby im vymrela blízka rodina. Prezidentka, dokonca aj český prezident dali stiahnuť zástavy na pol žrde. Prezidentka sa nechala tak uniesť, že dokonca "priala" úprimnú sústrasť pozostalým, čo by sa dalo chápať ako hlúposť, alebo škodoradosť," rekapituluje Belousovová, pričom u našej prezidentky tipuje prvú možnosť.

Ľuboš Blaha o Lučanského smrti: V skutočnosti kryjú vraždu! (VIDEO)
Europoslanec a právny zástupca rodiny Lučanských Miroslav Radačovský na sociálnej sieti zverejnil nové fakty o smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Za zverejnenie výsledkov vyšetrovania poďakoval opozičnému poslancovi Ľubošovi... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

"Bývalý hokejista Golonka sa dal počuť, že keď mu v 2008 podala ruku, dva týždne si ju neumyl.
Dorota Nvotová ide dokonca zbierať podpisy pod petíciu ako máme volať nového kráľa Anglie. Aj ďalší politici a známe osobnosti so smutnými tvárami súkali pred kamerami povinné sústrastné reči," nevychádza z údivu predsedníčka NaS.

Opačný extrém

"Na druhej strane sa objavili vyjadrenia tých, čo jej smrť poňali ako príležitosť tancovať na jej hrobe. Skoro doslovne. V Argentíne otváral moderátor tv šampanské. V USA univerzitná profesorka čiernej pleti venovala svetu vulgárny oslavný komentár. V našom slovenskom internetovom svete sa vyrojili informácie o jašteroch, sprisahaniach, dokonca o tom, že Alžbeta umrela najmenej pred dvoma rokmi a v deň oznámenia jej smrti ju práve vytiahli z mrazničky," uvádza politička príklady. 

Ďalší vírus?

"Sledujem to, čítam to a v duchu konšpiračných teórií si myslím: Asi nás tu naozaj niečím práškujú, lebo tak osprostieť za taký relatívne krátky čas nie je možné. Alebo bude tá hlúposť nákazlivá viac ako nejaký vírus?" neverí Belousovová vlastným očiam.

Pellegrini o vláde so Smerom: Nevylučujem. ALE iba AK....
Spoluprácu po prípadných voľbách si Peter Pellegrini (Hlas-SD) vie predstaviť s viacerými stranami, rozhodne aj so Smerom-SD. Aj to však má háčik. Štát v rozklade "Kríza nečaká, ako sa vyrieši táto situácia vo vláde," povedal Pellegrini s tým, že... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

A tak sa pýta

"Kde ostal zdravý rozum?! Nie plyn, nie ropa, nie potraviny. Zdravý rozum je ten hlavný deficitný tovar v dnešnej dobe!!! Áno, Slovensko nadovšetko. Ale najskôr Zdravý rozum nadovšetko! Inak sa z miesta nepohneme. Ak zomrie hocijaký človek, je ľudské povedať RIP - Odpočívaj v pokoji," vyzýva k úcte politička.. 

Doprajme pokoj mŕtvym

"Ich hodnotenie je už v kompetencii Najvyššieho. Tak sa nehrajme na Pána Boha. Keď zomrel pred pár dňami Gorbačov, tiež sa objavili sudcovia a kati zároveň, ktorí si nemohli nechať ujsť príležitosť zatancovať na jeho hrobe. Netreba to robiť," nabáda nás Belousovová a pripomína, že to nie je fér, pretože mŕtvi už reagovať nemôžu. 

So zmenou začnime od seba

"A nemôžu reagovať ani na falošné, teatrálne prejavy smútku, ktorými si niekto chce vylepšovať vlastný imidž. Venujme sa tomu, čo zmeniť ešte môžeme a začnime od seba. Potom môžeme docieliť aj zmeny v spoločnosti. Začnime od seba! 

Zdravý rozum nadovšetko - prvý krok. 
Slovensko nadovšetko - druhý krok. 

V duchu kréda klasika:
Lidé bděte! A ostaňte normálni..." radí nám všetkým Anna Belousovová.

Peter Pčolinský pozná vinníka krízy
Podpredseda koaličného hnutia Sme rodina v rozhovore označil vinníka koaličnej krízy, ale prezradil aj, že volebné prieskumy pre neho nie sú dôveryhodné. Navyše nie je isté, či sa Sme rodina do parlamentu vôbec dostane. Prízvukuje... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik