Karol Farkašovský o ŠaŠkárni s demisiami
06 | 09 | 2022 I Eka Balašková

Vraj SAS je strana s konzistentným postojom a odborníkmi na všetko – od hospodárstva a diplomacie až po spravodlivosť a školstvo. Keby to bola iba spolovice pravda, tak by tieto rezorty „žiarili“ a ľudia na Slovensku by aspoň s niečím boli spokojní, píše Karol Farkašovský.

Sebaklam

"Lenže veľké ex-ministerské kvarteto Sulík, Korčok, Kolíková, Grohling prepadlo sebaklamu o vlastnej dôležitosti ako napokon všetci vo vláde diletantov. Akurát cítia, že je najvyšší čas opustiť „Titanic“ ktorý sa potápa s nimi aj bez nich. Cítia katastrofu a vehementne sa snažia zbaviť viny. Útek nepomôže. Prischla im naveky," píše na Facebooku bývalý politik.

Majú skúsenosti. A úroveň ako bonus

"So šaškárňou okolo podávania demisií už majú svoje skúsenosti. Toť nedávno s veľkou slávou popodávali demisie, aby si na druhý deň prevzali nové dekréty a pokračovali v devastácii Slovenska. Šaškáreň, ozaj hodná „konzistentných odborníkov“. Tentoraz ich čas pritlačil. Poponáhľali sa s demisiami až tak, že zabudli na protokol a demisie nepodali do rúk prezidentky, ale nechali jej to v podateľni. Podaktorí jej aj zatelefonovali. To je fakt úroveň – ministerská i diplomatická...primeraná "kultúrnosti" tejto garnitúry," hodnotí Farkašovský.

Juraj Draxler: Politické "dedičstvo" Igora Matoviča: obs*atý dvor
Politickú dráhu Igora len ťažko pochopiť racionálne. Po voľbách mu stačilo urobiť to, čo niektorí naivnejší od neho očakávali. Prehodiť sa do módu "rozumného politika", zamýšľa sa Juraj Draxler na sociálnej sieti. Matovičova taktika podľa... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Zhovievaví novinári

"Potom sa postavili pred kamery a zahrali svoju politickú derniéru. Novinári boli – ako vždy – extrémne zhovievaví. Nikto z nich sa neopýtal, či sa nehanbia osočovať teraz Matoviča ako najväčšie zlo. Vyše dvoch rokov im neprekážalo sedieť s týmto Zlom na koaličných radách a vo vláde," konštatuje bývalý novinár.

Matovičovská príchuť

"A ako s ním vôbec mohli ísť do vlády. Vari mali zatemnený mozog, alebo im učarovala MOC. Ľudia si sami urobia názor. Vysvetliť túto anti logiku môže iba to, že extrémne bažili po politickej moci. Dokonca aj za tú cenu, že mala a má matovičovskú príchuť. Normálny človek s priemernou inteligenciou, ľudskou i politickou kultúrou a sebaúctou by sa k tomu neznížil. Navyše keď už z predchádzajúcich volebných období poznali tohto politického exhibicionistu a jeho infantilné, nevypočítateľné správanie a nekultúrnosť, ktorú roky zasieva do slovenskej politiky," nešetrí ministrov v demisii Farkašovský.

Žilinka vyrazil prokurátorky
Generálny prokurátor "rozdával padáky". Prokurátorky, ktoré dozorovali prípad pedofilného kňaza z Oravy prišli o svoje funkcie. Rozhodol tak generálny prokurátor Maroš Žilinka. Dohoda o vine a treste Pedofilný kňaz František Ondrek sa s... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Takže vážení exministri nenariekajte

"V celej tejto šaškárni ste hrali rovnocennú úlohu spolu s tými, ktorých teraz očierňujete, od ktorých utekáte a od ktorých sa chcete dištancovať. Nie ste o nič čistejší, o nič lepší ako oni. A kým ste spolu „vyli“ v jednej vláde, nechali ste si od nich nadávať, manipulovať a doslova kadiť na hlavy. Bez akejkoľvek sebaúcty. Tak nehovorte slovenskej verejnosti o nejakej konzistentnosti a principiálnosti. Hovejúc v ministerských kreslách tohto koaličného prepadáka ste hlúposťami a svojimi "kilečkami" rovnako balamutili slovenských občanov," krúti hlavou novinár.

Nevychádza z údivu

"A vrchol politickej prostoty značky SAS – keby to zlo zvané Matovič z vlády odišlo, bývalí ministri za SAS by sa aj radi do svojich ministerských kresiel opäť vrátili. Tak to sa ľudia podržte. Nesníva sa vám. Oni si fakt myslia, že vláda je ako krčma na Divokom západe, do ktorej vedú lietacie dvere. Raz z nich vyjdeš a keď si zmyslíš tak ich rozkopneš a znova vojdeš.... konzistentne, noblesne sťa novodobý slovenský politický kovboj. Lenže pamäť národa nejde vymazať. Najmä nie keď národ trpí, stráda a každým dňom chudobnie. Čochvíľa sa to z Prahy dovalí. Účet je pripravený," dvíha varovný prst Farkašovský.

Naráža Sulík na Matoviča? Ja nechcem zomrieť v kresle ministra
Minister hospodárstva v demisii Richard Sulík, ako jeden z odchádzajúcich ministrov, verejnosti zrejme má čo vysvetľovať. Urobil tak v rozhovore pre DenníkN. OĽaNO nerátalo s ultimátom "Netušil som, že oni nebudú vedieť, že keď s fašistami... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik