Žilinka vyrazil prokurátorky
06 | 09 | 2022 I Eka Balašková

Generálny prokurátor "rozdával padáky". Prokurátorky, ktoré dozorovali prípad pedofilného kňaza z Oravy prišli o svoje funkcie. Rozhodol tak generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Dohoda o vine a treste

Pedofilný kňaz František Ondrek sa s prokuratúrou dohodol o vine a treste, čoho výsledkom bola podmienka. S týmto rozhodnutím GP Žilinka nesúhlasil.

„Na základe rozhodnutia generálneho prokurátora Slovenskej republiky zanikne oprávnenie vykonávať funkciu vedúceho prokurátora námestníčke okresnej prokurátorky v Dolnom Kubíne k 10. septembru 2022 a okresnej prokurátorke v Dolnom Kubíne k 31. októbru 2022,“ uviedol hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Zmeny v dôchodkovom systéme: Od pásu priamo do hrobu
Už v januári čakajú dôchodkový systém zmeny - opäť sa predĺži vek odchodu do dôchodku, do ktorého budú môcť ísť ľudia po 40 odpracovaných rokoch. Vyplýva to z informácií Jozefa Mihála na sociálnej sieti. Koho sa to bude týkať a ako? "Na... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Kde vidí problém

​„Námestníčka okresnej prokurátorky postupom pri výkone dozoru nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní nezabezpečila náležité zistenie skutkového stavu veci, získané dôkazy nesprávne vyhodnotila a aj v dôsledku toho nesprávne a neúplne právne kvalifikovala skutok. Miernejšie právne posúdenie, tzv. podkvalifikovanie stíhaného skutku, potom našlo svoje vyjadrenie aj v neprimerane miernom, podmienečnom treste odňatia slobody, nezodpovedajúcom okolnostiam prípadu,“ kritizoval postup Žilinka.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik