Slováci, spamätajme sa a ťahajme konečne za jeden povraz! Vyzýva Heredoš
05 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Víkendový protivládny protest v susednej Českej republike ukázal, ako to vyzerá keď sa národ zomkne a vyjde do ulíc. Aj Slováci síce chceli rozličnými protestami niečo zmeniť, no v porovnaní s Čechmi boli skôr na smiech. A to najmä počtom účastníkov, ktorých bolo ledva zopár stoviek či tisícok. Prečo tomu tak bolo úplne jasne popísal v statuse Miroslav Heredoš, bývalý člen hnutia Republika. Kto sa nad jeho slovami zamyslí ten mu zrejme dá aj za pravdu.

Slováci sú so súčasnou vládou už dlhodobo nespokojní, no dostať ju od „korýt“ nedokážu. Rozhnevaní ľudia síce vyšli aj do ulíc, keď protestovali nielen proti vláde, ale i proti očkovaniu a protiepidemiologickým opatreniam, lenže bolo ich tam toľko, že nenávidených politikov nielenže nevyľakali, ale skôr pobavili. Aj preto sa doteraz u nás nič nezmenilo, ba práve naopak, situácia sa na Slovensku ešte zhoršuje. Ako vyzerá hnev národa nám predviedli Česi, ktorých prišlo na protest do Prahy údajne až okolo 100-tisíc. A prečo to nejde u nás? Miroslav Heredoš v tom má jasno – lebo sa nevieme zjednotiť, organizátori protestov to robia na vlastné triko a nejednotná je aj opozícia, ktorej lídrom „sobectva“ je Smer-SD.

Smer-SD si hrá iba svoju hru a prihrieva iba svoju polievku

Heredoš hneď v úvode statusu vôbec netají, že keď videl protest v Českej republike, tak mu došlo normálne zle. Aká je teda, podľa neho, pravda o protestoch na Slovensku? „Na Slovensku sú „riadení“ aktivisti, ktorých cieľom je rozbíjať národnú scénu a nedovoliť jeden veľký protest proti vláde, ba dokonca proti systému ako takému. Takisto fungujú obrovské animozity medzi lídrami strán. A tak isto Smer-SD si hrá iba svoju hru a prihrieva iba svoju polievku. Robí to cielene a hlavným „dezorganizátorom“ scény na Slovensku je práve on (falošné referendum je toho jasným dôkazom),“ skonštatoval natvrdo bývalý člen hnutia Republika, ktorý, ako priznáva, mal v hnutí najväčšie spory s Petrom Marčekom. Bolo to vraj najmä tým, ako deštruktívne sa správal a ako deštruktívne organizoval protesty a sebecky na nich nechal vystupovať iba tých, ktorí by ho politicky neohrozili, keďže mal kandidovať na čísle 7 na kandidátke Republiky. „Samozrejme, hral na dve strany - na stranu Smeru a na stranu Republiky, podľa toho, čo mu vyjde lepšie,“ prezradil Heredoš, ktorý dal vzápätí ako príklad vlaňajšie protesty 17. novembra a 1. septembra, ale aj ten vo februári tohto roka.

Robert Fico: Prezidentka nechce vyhlásiť referendum 29. októbra
"Prezidentka nechce vyhlásiť referendum 29. októbra, lebo vie, žeby bolo úspešné a viedlo k predčasným voľbám. Musí poslúchať západ a chrániť nefunkčnú vládu," uviedol Robert Fico, predseda opozičnej strany SMER - SD. Robert Fico vysvetľuje hlavný... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Opakovane som bol svedkom, ako sa protesty cielene rozbíjajú, ako ich Pellegrini ignoruje, ako ich Smer delí, ako ostatná opozícia spolu bojuje a nastrčení aktivisti to celé ničia - cieľ nie je urobiť spoločný protest, spoločný postup. Cieľ je iba balamutiť občanov,“ prízvukuje Heredoš, ktorý vraj osobne videl ako sa zabraňuje istým aktivistom a stranám vystúpiť. „Katke Bokovej zo SHO, Adriane Kráľovej, ktorá bojovala za deti, Adriane Krajníkovej, ktorá bojovala za ľudí - každému, kto týmto „organizátorom“ protestov vadil, ten mal stopku. Ani jeden protest nebol úprimný, ani jeden protest nemal viesť k pádu vlády, k ničomu. Ich rozbíjanie bolo cielené a viedlo k tomu, aby sa ani jeden protest nezjednotil. Cieľ nie je pád vlády ani ujatie sa „žezla“ na Slovensku, pretože doba je tak zlá, že nikto si to nechce zobrať na tričko,“ vysvetľuje bývalý člen hnutia Republika.

Protesty musia viesť skutočne národné strany a noví lídri

Čo tým teda chcel Heredoš povedať? Nuž najmä to, že nitky sa ťahajú z najvyšších miest. „Keby mal Smer-SD skutočný záujem o pád vlády, už dávno protesty existujú spoločné a vedú k pádu vlády. Na páde vlády nemá záujem hlavne Smer-SD a robí všetko preto, aby zahral hru, že mu o pád vlády ide. Opakujem, podvod referenda – na ktorom sa zúčastnili rôzne politické špičky – je hroznou urážkou inteligencie obyvateľov Slovenska. Tak isto nesmieme veriť ani pseudo „organizátorom“ ako Marček, Šoun, Horňáčková, teraz sa k nim pridal „kandidát“ Jakubec, už vôbec a NIKDY Pellegrinimu, a ani Tarabovi. A nie, lídri ĽSNS ani Republika nebudú stáť nikdy na jednom pódiu a nikdy sa nezjednotia. Osobnostne je to tak rozbité, že spojenie neexistuje,“ hodnotí poriadne tvrdo Miroslav Heredoš dianie na našej politickej scéne.

Slováci sú v šoku: V školských jedálňach sa budú s deťmi stravovať aj vojaci!
Slovenské školopovinné deti si toho za posledné dva roky vytrpeli až-až. Najskôr ich COVID-19 vyhnal učiť sa len z domu, potom, či boli zdraví alebo nie, museli mať na tvárach rúška. Nuž a teraz sa na nich ženie ďalšia pohroma, o ktorej v statuse... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Tibor Malý

To je podľa neho dôvod, prečo sa nikdy nespojíme v Bratislave v počte 70 až 100-tisíc ľudí a nenecháme padnúť vládu SR, dokonca sa ani nevieme v podobnom počte zísť kvôli akejkoľvek otázke. „Protesty musia viesť skutočne národné strany a noví, skutoční lídri so srdcom pre Slovensko,“ myslí si Miroslav Heredoš, podľa ktorého na Slovensku musí prísť k spoločenskej a politickej obrode, aby sme sa postavili na nohy. „Odmietam preto celú opozíciu v Národnej rade ako je. Je potreba ju nahradiť novými politickými hnutiami, stranami, lídrami, novou krvou, ktorej srdce bije pre Slovensko. Toto je pravda o Slovensku,“ konštatuje na samý záver statusu Miroslav Heredoš, ktorý vyzýva Slovákov k tomu, aby sa spamätali a ťahali konečne za jeden povraz.