Slováci sú v šoku: V školských jedálňach sa budú s deťmi stravovať aj vojaci!
26 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Slovenské školopovinné deti si toho za posledné dva roky vytrpeli až-až. Najskôr ich COVID-19 vyhnal učiť sa len z domu, potom, či boli zdraví alebo nie, museli mať na tvárach rúška. Nuž a teraz sa na nich ženie ďalšia pohroma, o ktorej v statuse na sociálnej sieti píše Miroslav Heredoš, ktorý deti už vlani ochraňoval pred nezmyselnými nariadeniami hlavného hygienika Jána Mikasa.

Na deti tentoraz nepadla ruka všemocného Mikasa, ale ich ministra školstva. Ten, kto vie prečo, vydal nariadenie, že v školských jedálňach sa môžu od 1. septembra spolu so školákmi stravovať aj – vojaci! V tomto prípade zrejme nepôjde o šetrenie energií pri varení či úspore financií pri množstevnom kúpe potravín, ale o úplne niečo iné. O čo, to sa pán Branislav Gröhling vysvetliť veľmi neunúval. Teda vlastne trochu aj áno, pretože je to vraj pre „mimoriadnu situáciu vyhlásenú uznesením vlády SR z 26. februára 2022“, ktorá umožňuje príslušníkom Ozbrojených síl SR stravovať sa v školských jedálňach. Čiže vlastne od začiatku vojny na Ukrajine.

Prečo je Veronika Remišová je sklamaná
Veronika Remišová je presvedčená, že Robertovi Ficovi nemá zmysel čokoľvek vysvetľovať. "Sklamalo ma, že kolega Sulík sa namiesto úsilia pomôcť krajine stretáva s Robertom Ficom," uviedla Veronika Remišová (Za ľudí), ministerka investícií,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Heredoš vyzýva - musíme byť obozretní!

„Spoločne sa pýtam s vami - rodičia, otcovia a matky - čo je toto za rozhodnutie vlády a obuvníka, že stravovať sa s deťmi v školskej jedálni od februára 2022 môžu OZBROJENÉ SILY SLOVENSKEJ REPUBLIKY??? Čo to má znamenať???“ pýta sa hneď v úvode krátkeho statusu Heredoš, ktorý ale v kladení otázok nepoľavuje: „Na jeseň sa chystá vojna??? Vojaci budú jesť s našimi deťmi v školských jedálňach???“ To, čo nariaďuje, umožňuje a rieši vláda je podľa Miroslava Heredoša úplný hnus. „Títo ľudia podľa mňa dobre vedia, čo sa bude na jeseň diať. Prosím vás, musíme byť obozretní!!!“ končí svoj status bývalý člen hnutia Republika a súčasný kandidát na primátora Bratislavy.

Hlavou nad tým krútia aj šokovaní Slováci. „No toto by už snáď stačilo. Nech zabudnú, treba sa už zobudiť, haló Slováci,“ napísala Monika Guerra Perez. „To čo je za hnus?! Nechápe Ľubica Smolková. „To čo je za debiliny?“ krúti hlavou Dušan Vaňo. „Už dávno sme ich mali vyhádzať, zapredancov,“ nedala si servítku pred ústa Monika Kováčová.

___________________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik