Šojgu: Ukrajinská armáda utrpela pri protiútokoch na juhu Ukrajiny veľké straty
02 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ukrajinská protiofenzíva na juhu Ukrajiny z veľkej časti zlyhala. V piatok to uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

"Ukrajinské ozbrojené sily pokračujú v pokusoch o útoky medzi mestami Mykolajiv a Kryvyj Rih a tiež v iných oblastiach. Nepriateľ utrpel veľké straty," napísal Šojgu v príspevku na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že jediným cieľom tejto protiofenzívy je "vytvoriť u západných predstaviteľov ilúziu, že ukrajinská armáda je schopná útokov".

Minister tiež napísal, že v Chersonskej oblasti chce Kyjev zahnať ruské jednotky z pozícií západne od mesta Dnipro späť za rieku Dneper.

Agentúra DPA uviedla, že toto vyhlásenie nebolo možné nezávisle overiť.

Šojgu hovoril aj o ďalšom postupe ruskej armády na východe Ukrajiny. Ruské ozbrojené sily podľa neho najnovšie dobyli obec Pisky v Doneckej oblasti. Moskva hlásila ovládnutie tejto obce už pred mesiacom, pripomína DPA.

Trump označil Bidena za blázna
Trump reaguje na Bidenove slová o extrémizme a poslal mu odkaz. Súčasná hlava štátu Joe Biden nazval bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa extrémistom. Ten tmu to vrátil a povedal, že to je blázon trpiaci demenciou. Bidenov... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik