Peľ inváznej ambrózie zostane počas septembra najsilnejším alergénom
01 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Hoci denné koncentrácie peľu paliny v ovzduší majú klesajúcu tendenciu, naplno sa rozbehla peľová sezóna ambrózie, ktorá v tomto období zvyčajne dosahuje prvý vrchol. Palina a najmä ambrózia zostávajú počas septembra najsilnejšími a najdôležitejšími alergénmi.

Informovala o tom Janka Lafférsová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici.

Najvyššie koncentrácie peľu paliny zachytila monitorovacia stanica v Žiline a Trnave. Najvyšší záchyt peľu ambrózie zaznamenali v Žiline a Bratislave.

"Dominantné zastúpenie bude mať naďalej peľ inváznej ambrózie, paliny a slabšie alergizujúcej pŕhľavy. Peľ tráv z čeľade lipnicovitých ostane v ovzduší v nižších koncentráciách až do neskorej jesene. Okrem týchto druhov očakávame v ovzduší peľ chmeľu, skorocelu, štiavu a mrlíka," dodala Lafférsová.

Karol Farkašovský: Ľudia ukázali, ako hlboko klesla dôvera občanov voči politikom
Novinár a bývalý poslanec prináša dôkaz o poklese záujmu občanov o miesto, kde sa majú tvoriť zákony tak, aby naša spoločnosť fungovala. Diéta a rozpaky "1. september 2022 priniesol do parlamentu diétny a rozpačitý deň otvorených dverí. A to aj... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik