Karol Farkašovský: Ľudia ukázali, ako hlboko klesla dôvera občanov voči politikom
01 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Novinár a bývalý poslanec prináša dôkaz o poklese záujmu občanov o miesto, kde sa majú tvoriť zákony tak, aby naša spoločnosť fungovala.

Diéta a rozpaky

"1. september 2022 priniesol do parlamentu diétny a rozpačitý deň otvorených dverí. A to aj napriek ideálnemu počasiu. Veď si pozrite fotografie z roku 2019 a dnes. Treba presvedčivejší dôkaz o tom ako hlboko klesla dôvera občanov voči politikom ? Treba presvedčivejší dôkaz, že hlúposť, arogancia moci, nevychovanosť, primitivizmus a vulgárnosť ľudí odpudzuje..?" Pýta sa Farkašovský, ktorý v NR SR ako poslanec sám pôsobil.

Vnímal ho, ako sviatok

"Keď som bol poslancom vždy som sa v tento deň tešil na stretnutia a debaty s ľuďmi, ktorí často docestovali aj z druhého konca republiky aby mohli vidieť, podať ruku, opýtať sa, porozprávať sa a povedať svoj názor. Každý jeden Deň otvorených dveri bol pre mňa aj ľudsky nesmierne obohacujúci sviatok s tisíckami podaných rúk, úsmevov i výmeny názorov – podotýkam vždy slušne, s pokorou a úctou. Deň býval plný aj počúvania príbehov, poznatkov, námetov a všetkého čo ľudí teší alebo trápi," pripomína Farkašovský.

Gustáv Murín: Zdochýnajúca kobyla kope!
Spisovateľ a vedec Gustáv Murín sa na sociálnej sieti rozčúlil nad konaním ministra financií a predsedu OĽaNO Igora Matoviča. Nebolo toho dosť? "Psychopatovič ešte (po tom všetkom, čo napáchal, s následkami na zdraví, živote a životnej úrovni... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Taká má byť politika

"O podaní ruky, o počúvaní, o chlapskom slove, o rešpekte k inému názoru a ľudskej úcte. A najmä o dôvere. Politika nesmie byť o železných zátarasoch, prázdnych slovách, separovaní sa mocenskej verchušky od vlastných občanov a ignorovaní vôle a problémov ľudu. Politik nikdy nesmie zabudnúť kto mu zveril do rúk moc. Ak sú politici voči občanom hluchí a slepí – zaoberajú sa iba svojimi spormi a egom - potom nečudo, že v otvorených dverách Národnej rady SR stretnete namiesto ľudí – iba prievan," konštatuje Karol Farkašovský.

Podobné sviatky majú stmeľovať

"Ale na nedávnych oslavách sa stal pravý opak. Ešte viac prehĺbili rozpory nielen medzi politickou verchuškou a slovenskými občanmi, ale aj vo výklade dejinnej udalosti," píše Farkašovský v inom príspevku, kde bolo množstvo občanov, hoci ich tam oficiálna moc nechcela. 

Fico žiadal potlesk pre Mečiara a Gašparoviča
Pri príležitosti 30. výročia prijatia Ústavy SR sa v historickej sále Slovenskej národnej rady (SNR) prítomným prihovoril aj predseda Smeru-SD, Robert Fico, jeden z tých, ktorí ju presne v tej istej miestnosti prijímali. Bol pri tom Na úvod... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik