Predlžovanie platnosti technickej a emisnej kontroly sa končí
31 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Predlžovanie platnosti pravidelnej technickej a emisnej kontroly sa k strede končí. Bratislavská polícia na to upozornila na sociálnej sieti. Platnosť kontroly bola pre pandémiu ochorenia COVID-19 predĺžená o tri mesiace.

Polícia ozrejmila, že ak niekomu končí platnosť pravidelnej technickej a emisnej kontroly do 31. augusta, predĺženie o tri mesiace platí. "Ak skončí po 1. septembri, tak platnosť tejto kontroly už predĺžená nie je," doplnila.

Upozornila, že aj napriek platnej technickej kontrole a emisnej kontrole môže policajt kontrolovať technickú spôsobilosť vozidla a úplnosť jeho výstroja a výbavy. Poukázala pritom, že podľa zákona o cestnej premávke je vodič povinný používať na jazdu len také vozidlo, ktoré možno prevádzkovať v cestnej premávke.

Stop pre Rusov nebude
Ministri zahraničných vecí krajín EÚ sa nedohodli na zákaze víz pre Rusov. Nebolo možné dosiahnuť konsenzus. Proti takémuto opatreniu sa postavilo najmä Maďarsko. EÚ preto pozastaví zjednodušený vízový režim s Ruskom, čím sa proces získania víz... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik