Z ministerstva do straníckych vôd?
01 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Kým demisia ministrov za SaS nie je "na stole prezidentky", nie je úplne stopercentná. Minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok si už zrejme plánuje inú budúcnosť. Stranícku.

30 rokov v diplomacii

„Potrebujem si urovnať niektoré veci a definitívne sa rozhodnúť, že po triadsiatich rokoch v diplomacii sa chcem naplno venovať politickému dianiu doma,“ povedal v rozhovore pre české Hospodárske noviny. Do ktorej strany odchádzajúci minister zahraničných vecí mieri, zatiaľ nie je jasné. 

Nominant SaS

Ivan Korčok je ako minister nominovaný stranou SaS, no jej členom nie je. Europoslankyňa Lucia Ďuriš-Nicholsonová pred časom vyhlásila, že práve jeho by si vedela predstaviť, ako lídra politického subjektu, ktorý síce zatiaľ nezakladá, no vedela by si v ňom predstaviť pôsobenie viacerých tvárí či už z SaS, alebo zaniknutej SDKÚ. 

Eduard Heger: S fašistami sa neoslavuje SNP, nevládne a nepodávajú sa ruky. A lebo Fico...
"S fašistami sa neoslavuje SNP, nevládne a nepodávajú sa ruky," napísal premiér SR Eduard Heger v predvečer osláv štátneho sviatku pri príležitosti SNP na sociálnej sieti. Reakcia prišla rýchlo.V komentároch reagoval europoslanec Milan Uhrík,... Čítať ďalej
29 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Korčok do politiky patrí

Korčoka by mohla Ďuriš-Nicholsonová získať, nakoľko si myslí, že medzi Sulíkom a Korčokom sú témy, na ktorých sa nezhodnú.

„On patrí do politiky, s SaS bude mať problém splynúť. Predpokladám, že mu Richard Sulík dal ponuku, aj keď kormidla v SaS by sa nikdy nevzdal. Ivan Korčok je geopoliticky úplne inde ako Richard Sulík,“ hovorí europoslankyňa.

Ešte nehovorí o strane

Europoslankyňa sa zatiaľ stráni toho, aby hovorila o novej strane. Zatiaľ hovorí o "svojom novom politickom projekte", ktorý by mal byť orientovaný proeurópsky a prozápadne, orientovať sa bude aj na sociálne témy, ozrejmuje Refresher.

Na Slovensku chce vzniknúť 15 nových politických strán. Máme ich mená
Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť 15 politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Na registráciu potrebujú minimálne 10.000 podpisov od občanov. Vzniknúť chcú subjekty ako Maďarská... Čítať ďalej
29 | 08 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik