Na Slovensku chce vzniknúť 15 nových politických strán. Máme ich mená
29 | 08 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť 15 politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Na registráciu potrebujú minimálne 10.000 podpisov od občanov.

Vzniknúť chcú subjekty ako Maďarská regionálna strana,  Alternatíva pre Slovensko, Kandidát Prešovský a Košický kraj, Reštart Slovenska, Kandidát Žilinský a Banskobystrický kraj, Košická strana, Kandidát Trenčiansky a Nitriansky kraj, Team Petržalka, Hnutie Zelení, Strana dôchodcov, Karma, Moderný Prešovský kraj, Zakrúžkuj ma! Som tvoj sused - nezávislí či strana Za regióny a subjekt Spoločný cieľ.

Momentálne funguje na Slovensku vyše 160 politických strán a hnutí, z toho vyše 90 je v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo stranu zaregistruje.

Bojí sa prezidentka a premiér hnevu Slovákov?
Oslavy SNP v Banskej Bystrici majú dlhoročnú tradíciu aj v tom, že sa ich zúčastňujú široké masy obyvateľstva. Tento raz to bude inak a rozhodla o tom "vrchnosť", teda naši ústavní činitelia. Opozičným politikom, ale ani občanom sa tento nápad... Čítať ďalej
28 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik