Gustáv Murín: O dôchodok čoskoro môžu pripraviť aj vás
25 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Spisovateľ, publicista a mikrobiológ najnovšie upozorňuje na síce nenápadné, ale jasné kroky k totalite. Ako sa teda likvidujú nepohodlní občania?

Brusel je na to špecialista

Práve tam podľa Murína skúšajú účinné páky na účinnú kontrolu a likvidáciu nepohodlných občanov. 

"Takto aj vás môžu pripraviť napríklad o dôchodok a ani sa nedozviete kto a prečo a dokonca sa tak môže stať aj nedopatrením, či omylom, veď ich nikto verejne nekontroluje. Ak to anonymní úradníčkovia EK dotiahnu ad absurdum (teda potlačenie nielen ľudských práv, ale aj sociálnych istôt), bude ohrozený každý nepohodlný občan EÚ," píše Murín vo svojom blogu. Pripomína, že práve takto - braním do koncentrákov takých, nad ktorými slušní občania mávli rukou, to začalo aj v hitlerovskom Nemecku. 

"A potom brali aj tých, čo tou rukou mávali, lebo keď sa raz spustí mechanizmus represálií bez súdnych rozhodnutí, nezastaví sa len tak. Anonymní úradníčkovia a politickí oportunisti na úrovni čivavy s reťazou z Bruselu radi vykonávajú nadprácu," pripomína Murín a poukazuje na príklad Orwellovských ministerstiev pravdy a lásky.

Exministera Galka zrejme premohol strach a vzal to útokom! Dostal to Fico a Pellegrini
Bývalý minister Ľubomír Galko na Facebooku porovnáva Roberta Fica a Petra Pellegriniho, no nevidí v nich rozdiel. Mafoši "Ešte raz a zrozumiteľne. Medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim nie je rozdiel. Jeden smerák, druhý smerák. Jeden zlodej,... Čítať ďalej
23 | 08 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true

Konštatovanie sudcu

"Ak sme pred ro­kom 2020 moh­li skon­šta­tovať, že Slo­ven­sko je práv­ny štát a de­mok­ra­cia s väč­ší­mi či men­ší­mi ne­dos­tat­ka­mi, dnes už mô­že­me Slo­ven­skú re­pub­li­ku ozna­čiť za štát, kto­rý opúš­ťa platfor­mu práv­ne­ho štá­tu a de­mok­ra­cie. Vlád­nu­ci po­li­ti­ci už prek­ro­či­li po­my­sel­ný Ru­bi­kon a že­nú na­šu kra­ji­nu do osí­diel to­ta­li­ta­riz­mu. Po fa­šiz­me, na­ciz­me a ko­mu­niz­me tu má­me ďal­šiu for­mu to­ta­li­ty v pok­ro­či­lom štá­diu – pseu­do­li­be­ral­izmus,“ cituje Murín  JUDr. Pat­rika Šte­víka, sud­cu Ok­res­né­ho sú­du Bra­tis­la­va II.

Miestne úderky

Murín pripomína miestneho poslanca istej MČ Bratislavy, ktorý v diskusii s ním síce uznáva jeho právo na názor, no v oficiálnom vyjadrení píše niečo iné.

„Mojím cieľom z pozície poslanca MČ Nové Mesto, bolo upozorniť na to, že v našej MČ Nové Mesto, v ktorej pôsobím bude vystupovať osoba, ktorá podľa môjho názoru prechováva protichodné názory na dôležité témy v porovnaní s tými mojimi,“ odôvodnil poslanec Trolák, prečo Murín v MČ Nové Mesto nevystúpi.

A tak nás spisovateľ nabáda, aby sme aj vo svojom okolí boli opatrní voči podobným "úderkám bruselských papalášov.

"Už sme to zažili za vládu komunistov. A je to tu zase," upozorňuje Murín na záver.

Bittó Cigániková: Podali sme do parlamentu zákon o partnerskom spolužití
Poslankyňa Národnej rady SR Jana Bittó Cigániková (SaS) uviedla, že jej strana podala do parlamentu zákon o partnerskom spolužití. Túto správu zverejnila vo farebnom ozname na sociálnej... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik