Draxler: Zakážeme Winnetoua?
24 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Nemcom už prekáža aj Karl May! Vydavateľstvo, ktoré živili klasiky Karla Maya, ide pod tlakom aktivistov ich vydávanie "prehodnotiť". Upozorňuje na to na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler.

Beloch zarábajúci na osudoch Indiánov? Neprípustné!

Draxler konštatuje, že kritici netvrdia, že May bol rasista. Akoby aj mohli. Ale niečo sa vždy dá nájsť, tak mu vyčítajú "kultúrnu apropráciu". O Indiánoch by mali písať Indiáni, je vraj zlé, že ich opisovaním veľké peniaze zarábal beloch.

Niektorí knihám ešte vyčítajú, že naplno neopisujú tragický osud Indiánov a že Indiánov opisujú "rasovo stereotypne".

https://www.hlavnydennik.sk/2022/08/23/pozdrav-pre-veroniku-remisovu-uz-mam-dost-buzeracie-uradnikov

Prázdnota (post) modernej spoločnosti

"Za týmito snahami nie je nejaké hlboké ideologické hnutie, ale skôr prázdnota (post) modernej spoločnosti. Časť ľudí sa snaží byť nejako agresívne "dobrá" a robí to tak, že sú z nich dobrovoľní cenzori," varuje politik.

Draxler pripomína, že v spoločnosti, kde sa za záslužnú činnosť považuje podpísať nejakú petíciu a niektorí ľudia ich podpisujú ako na bežiacom páse, nie je problém vytvoriť tlak za zrušenie hocičoho a hocikoho.

Koho zakážeme nabudúce?

Čo sa Maya týka, irónia je, že jeho dielo, dodnes v Nemecku inak veľmi populárne, práveže pomáha spomenúť si na pôvodných obyvateľov USA, ktorých Američania v podstate úspešne vyhladili.

"S "mayovkami" aktivisti ničia aj krásne detstvo mnohých detí, strávené dychtivým čítaním a nasávaním hodnôt priateľstva, odvahy a cti," uzavrel vysokoškolský pedagóg. Koho zakážeme nabudúce?

Matovič odchádza
Pripraviť rodinu o rodinné dovolenky, lebo tatko musí bojovať najprv voči mafii, ktorá štát ovládla a potom voči tým, ktorí ju chcú silou-mocou späť, je hlúpe. Ja som to urobil a do smrti si to budem vyčítať. Takto začína svoj najnovší status... Čítať ďalej
23 | 08 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik