Čo sa asi chystá?
23 | 08 | 2022 I Milan Laca

 Ambasáda USA v Kyjeve vyzvala amerických občanov, aby odišli z  Ukrajiny.

" Americké veľvyslanectvo vyzýva občanov USA, aby opustili Ukrajinu  s použitím dostupných prostriedkov pozemnej dopravy, ak je to bezpečné," uvádza sa na webovej stránke veľvyslanectva.

Udrú Rusi?

Podľa správy sa toto opatrenie prijíma v súvislosti s pravdepodobnou hrozbou ruských úderov "na civilnú infraštruktúru a vládne inštitúcie na Ukrajine v najbližších dňoch".

Aj Kyjev varuje

Bývalý šéf Zahraničnej spravodajskej služby Ukrajiny, generál ukrajinskej armády Nikolaj Malomuž napísal, že zo strany Ruska vyvstala hrozba globálnych útočných operácií. Ruská federácia nemá veľké rezervy, ale sú tam raketové systémy, letectvo (aj najnovšie, ktoré sa ešte nezapojilo). A hroziac silnými útokmi do 24. augusta, teda útokmi nielen na vojenské, ale aj na civilné ciele vo veľkých mestách (vrátane Kyjeva), s tým počíta. Správanie Ruska z hľadiska príprav v posledných mesiacoch naznačuje, že bude podnikať komplexné údery – na východe a juhu a balistickými raketami zasiahne celú Ukrajinu. Rusi odviezli do Bieloruska aj protiletecké systémy  S-300, S-400, rakety Iskander, ďalšie kontingenty letectva a raketových systémov, priviezli tam veľké množstvo munície. Očakáva sa preto, že do eskalácie zo strany Ruskej federácie sa v dňoch 23. – 25. augusta zapojí aj Bielorusko, napísal Malomuž.

Európa už má vojny na Ukrajine dosť
Hosťom relácie Vojna na Ukrajine v maďarskej televízii Hír TV bol bezpečnostný odborník György Nógrádi, podľa ktorého Európa už má vojny na Ukrajine dosť. Expert v programe uviedol, že Čína a Rusko vstúpili do strategickej aliancie, ktorá vznikla... Čítať ďalej
23 | 08 | 2022 | Alica Kočišová

Nové signály

Na Ukrajine pred niekoľkými dňami zaviedli nové výstrahy pred chemickými a radiačnými rizikami a pre evakuáciou. Informovalo o tom  Centrum pre boj proti dezinformáciám pri Rade národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny .

Ruský postoj

Ruský vojenský expert  Alexej Anpilogov, napísal, že v predvečer osláv Dňa nezávislosti Ukrajiny, Zelenskij  a jeho kancelária vydali príkaz, že kyjevskí predstavitelia sú povinní pracovať z domu a neukazovať sa v centre Kyjeva. To isté sa deje v Charkove. Zaviedli dlhý zákaz vychádzania a zrušili prímestské vlaky. Nevylučuje, že ukrajinská strana pripravuje rozsiahlu provokáciu v Kyjeve, Charkove či inom veľkom meste. Môžu odpáliť veľké výbušné zariadenie, priniesť zvyšky nejakého Kalibra (niektoré z týchto rakiet zostrelili) a obviniť Ruskú federáciu  z útoku, ako pomstu za zavraždenú Dariu Duginu. Svoj teroristický útok vyhlásia pod falošnou zámienkou za útok Ruskej federácie na civilistov. Okamžite to ovplyvní západnú agendu, kde sa teraz veľmi diskutuje o otázke začlenenia Ruska medzi krajiny sponzorujúce medzinárodný terorizmus.

Poslúchnite našu radu! (VIDEO)
Podoljak vyzval Rusko, aby dobrovoľne demontovalo Krymský most Otázka demontáže krymského mosta nie je legálnym ani nezákonným účelom. Všetko, čo je postavené na území Krymu bez povolenia Ukrajiny, je nezákonné. Ako zdôraznil poradca vedúceho... Čítať ďalej
23 | 08 | 2022 | Milan Laca

Čo teda?
Alexej Anpilogov konštatuje, že ak Rusko zasiahne rozhodovacie centrum, Ukrajina iba vyhrá. Nemáme žiadne technické problémy, aby sme zasiahli budovy, ktoré považujeme za „rozhodovacie centrum“. Ruské okrídlené a operačno-taktické rakety pokojne dosahujú ciele po celej Ukrajine a zasahujú dosť chránené ciele. Napríklad hypersonický Kinžal zasiahol bunker v pohorí Karpát v Ivano-Frankivskej oblasti, kde boli počas Sovietskeho zväzu uskladnené atómové zbrane. Otázka je iná. Zasiahnutie rozhodovacieho centra je politicky dvojsečná zbraň. Takýto úder musí niesť jasný signál  a musí byť vykonaný s maximálnou účinnosťou, konštatuje Anpilogov.
Údajná panika

V médiách sa objavujú poplašné správy z rôznych regiónov Ukrajiny.  Ľudia sa boja a opúšťajú mestá.  "Ahoj! V Kyjeve sa takmer oficiálne šíri fáma, že Rusko zasadí Kyjevu masívny úder v deň ukrajinskej nezávislosti 24. augusta. Sľubujú bombardovanie civilného Kyjeva 23. až 24. augusta. Odporúčame opustiť mesto. Ľudia sú v panike, niektorí naozaj narýchlo opúšťajú Kyjev", píše sa v jednej takejto správe.

Šutaj Eštok vracia úder: "Ste najneschopnejší minister obrany v histórii Slovenska!"
"Chcem Vám popísať, ako minister za OĽaNO - Naď po obvinení z korupcie pri podozrivom tendri vtiahol do svojich špinavých politických praktík aj tie najodpornejšie metódy schránkovej firmy OĽaNO," začína svoj status nezaradený poslanec Matúš Šutaj... Čítať ďalej
23 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik