Robert Kaliňák: Kajúcnici ešte horko zaplačú
22 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Bývalý minister vnútra je jeden z tých, ktorí veľmi dobre rozumejú fungovaniu štátu. Robert Kaliňák sa navyše venuje aj advokácii a tak by mal čo-to vedieť aj o právnom štáte. Portálu Veci verejné poskytol rozsiahly rozhovor, v ktorom sa nevyhol ani otázkam o NAKA, či kajúcnikoch.

Kto to zaplatí?

Jedna z otázor Romana Michelka smerovala aj na nezákonné vypnutie štyroch nepohodlných webov. Robert Kaliňák upozornil, že na tieto nedemokratické metódy sa budú musieť skladať daňoví poplatníci. Povypínať celé weby si nedovolili ani Rusi v prípade Kasparov, o ktorom rozhodoval Európsky súd už v minulosti. 

"Tu chcú vládnuť aj novinári. Tí si neuvedomujú, že podľa tých istých pravidiel príde nová vláda. Neviem, kto to bude, ale vy ste o nás škaredo písali v Smečku, vlastní vás Soros a takto na jedno lúsknutie ich vypnú. Oni sa spoliehajú iba na to, že budú mať čas do volieb,  všetko zmetú, celú opozíciu a pokojne budú vládnuť ďalej. Myslia si, že ľudia sú hlúpi, ale to čo ste videli na proteste učiteľov, svedčí o opaku," hodnotí situáciu bývalý minister. 

Tomáš Taraba: Ak sme pripravení tak, ako na pandémiu, pomrzneme!
Nezaradený opozičný poslanec Tomáš Taraba (Život-NS) v statuse na sociálnej sieti veľmi stučne a trefne zironizoval pripravenosť našej vlády. Ako pionieri - vždy pripravení Takí sú naši vládni politici, ktorí občanov ubezpečujú, že sme na všetko... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Nájomný svedok

Taký prívlastok dostal kajúcnik Makó, pretože svedčí vo viac, ako osemdesiatich prípadoch. Pritom čo za charakter je Ľudovít Makó, o tom nik nepochybuje. Síce bol vymazaný z obchodného registra, ale dva milióny už spotrebovať stihol. 

"Nie je to výnimočné. Deje sa to v týchto časoch. Ja hovorím o dvoch rovinách. Jedna vec je právna, teda kto kedy dá šancu obvinenému, aby sa mohol vyviniť, rozumieme kde sme, teda presne naopak. Tá situácia dopadla tým spôsobom, že všetky demokratické garancie vybojované v roku 1989 skončili. Na tom bola postavená revolúcia. Ako náhle je pochybnosť, má sa rozhodnúť v prospech obvineného," vysvetľuje právnik Kaliňák. 

"Teraz keď sa bavíme o tom, že ako ich ,,lámu“, tak Lipšicové komandá ako Čurilla, Vám pripravia tie podmienky. Tak ako v mojom prípade, ale ja som našťastie už niečo v živote zažil. Ale oni Vás odrežú od okolitého sveta, aby ste nemohli komunikovať s nikým, až čakáte, že niekde po ceste medzi políciou, prokuratúrou a súdom stretnete svojich advokátov a budete mať šťastie. Dovtedy majú šancu Vám vymývať mozog, že dostanete 15 až 20 rokov a ste skončili," objasňuje prácu "právneho štátu" exminister. 

Lipšicova previerka

To je jediná cesta, ako je možné zbaviť ho funkcie. Podľa Kaliňáka, Lipšic celý život žije na základe podvodne získaného statusu. 

Svet sa ozaj zbláznil: Predseda SNS ide rokovať s Maďarmi!
Andrej Danko, predseda mimoparlamentnej SNS sa vybral na stretnutie s kolegami z maďarskej politickej scény. Informoval o tom na svojich sociálnych sieťach priamo z odpočívadle v Tatabányi. Som tu, lebo s Maďarmi nás veľa vecí rozdeľuje "To, čo... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

"Žije len z toho, že má priazeň médií, ktoré ho celoživotne chránia a jemu stačí povedať, že tento dôkaz proti nemu je podvrh a oni to berú, že to tak je. To, že vlastne podvádzal na justičných skúškach, že bol človek bez praxe. Pamätám si reláciu, kde by prezentoval tie jeho ,,bájne“ veci, že všetci by mali si byť rovní pred zákonom. Super, to je perfektné, tak my dvaja si rovní pred zákonom nie sme, ja som musel mať 5 rokov koncipienskú prax, aby som mohol ísť na advokátske skúšky a ty ani deň. Jeho reakcia na toto, že aj Fico má, ale však docentov zapisujú automaticky do zoznamu, to je tiež v zozname, ak si docent, tak ťa zapíšu. A takto to s ním išlo vo všetkom," pripomína Kaliňák kariéru špeciálneho prokurátora. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik