Na východe platí hydrologická výstraha pred prívalovou povodňou
22 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V okresoch Vranov nad Topľou, Košice, Michalovce, Sobrance, Trebišov, Spišská Nová Ves, Levoča a v okrese Košice-okolie v povodí riek Bodva a Hornád platí v pondelok hydrologická výstraha prvého stupňa pred prívalovou povodňou. Platí aj pre okres Prievidza. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladajú meteorológovia prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. "Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," uviedol SHMÚ.

Zároveň vo viacerých okresoch Banskobystrického a Košického kraja platia výstrahy druhého stupňa pred búrkami. Platí do pondelkovej 19.05 h. Na zvyšku Slovenska, s výnimkou okresov na západe krajiny, platia výstrahy prvého stupňa pred búrkami.

Juraj Krúpa sa tešil z vraždy novinárky! Prišla však RANA, ktorú nečakal
Predseda výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (SaS) sa zrejme úprimne radoval zo smrti novinárky Darii Duginovej, ktorá bola dcérou ruského filozofa Alexandra Dugina. Osobnosti mu to však nedarovali a adresovali mu odpoveď. Status o Krúpovi... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik