Hlas ľudu: Pani prezidentka, chceli ste sa odstrihnúť a teraz radíte. Ďakujeme, ale nám sú vaše rady naprd
22 | 08 | 2022 I Mária Škultétyová

Pozorne som si prečítala úsporné opatrenia v Prezidentskom paláci. Škoda len, že ste neporadili aj nám, čo v Paláci nebývame.

Keďže vy a vláda, ktorú ste posvätili, na nás vôbec nemyslíte, my si musíme poradiť sami. Veď si aj  poradíme.

Ako budem šetriť ja?

Nebudem kúriť, nebudem svietiť, nebudem variť, nebudem sa sprchovať, nebudem prať, nebudem splachovať wecko. Ušetrím plyn, elektrinu, vodu. A kopu peňazí. Prispejem veľkou mierou k riešeniu klimatickej a energetickej krízy.

Mária Škultétyová: No jo, Slováci, máte být na co hrdí
A veru aj sme. Aj keď národná hrdosť sa dnes už nenosí ako voľakedy, som pyšná na niektoré odpovede. A som hrdá o to viac, že tak odpovedali moji bývalí študenti. Odpoveď pani R. ma rovnako chytila za srdce. Veď napokon, posúďte sami, ako si... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Mária Škultétyová

Ako to dokážem?

Jednoducho.

Presťahujem sa pod most. Nemám to ďaleko. A blízko sú aj supermarkety a sídlisko. Niečo pod zub nájdem v kontajneri. Našťastie sem medvede nechodia, iba dvojnohí vyberači. Nehrozí teda, žeby ma niekto odstrelil ako macka bylinožravého. Akurát sa musím ponáhľať, aby ma kolegovia nepredbehli. Aby som nespala na holom, nájdem tu aj  vyhodené matrace, periny. A je tu aj šatstva na výber. Prať teda ani nemusím. Okolo potoka sa vždy nájdu  vratné obaly, pozbieram ich a zarobím si na pitnú vodu.  Z potoka piť nebudem, aby som nejakú koreľu nechytila. Aj keď som trikrát s úsmevom otrčila pliecko na vakcináciu, môže sa stať. Tam sa iba handričkou poumývam. A keď pánbožko pošle dážď, holá sa postavím, pod nebeskú sprchu. Na WC budem chodiť na blízke pole. Prejdem sa, pohnojím roľu a ušetrím aj  ruské hnojivá. Čítala som, že na tie embargo ešte neplatí.

Len viete, čoho sa bojím, pani prezidentka!?

Že máme málo mostov, že sa ta všetci nepomestíme. Aj tie, čo máme, pamätajú ešte zašlú slávu socializmu a sú v dezolátnom stave. Bojím sa, aby  nám nepadli na hlavu.

Autor: Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik